DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1102

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Blog - moje zgodbe za vas

 
Razvrsti po:
 
 • Najlepši utrinki jezer

  21.03.2020

  Na diagonalah med jezeri najdem mnogo jezer, ki me nagovorijo s trenutkom, ki ga ujamem v fotografijo. Največ je neznanih jezer, med njimi pa je tudi kakšno, ki ga že poznate.

  Dobrodošli na sprehod med jezera. 

  ___

  Preberi več »
   
 • Imotska jezera - jezerski biseri Hrvaške

  03.11.2019

  43.44892 17.21153 12

  Med krompirjevimi počitnicami sem dva dneva namenila jezerom izven Slovenije. Že nekaj časa so na mojem jezerskem seznamu zapisana Imotska jezera in prazniki izven sezone so bili kot nalašč za obisk Hrvaške. V tem času je bilo v jezerih sicer izjemno malo vode.

  Kraška Imotska jezera se nahajajo severno od Makarske. V bližini živahnega kraja Imotski ležita najbolj znana Modro in Rdeče jezero. Na robu Imotskega polja, zahodno od Rdečega jezera, se nahajajo Lokvičićka jezera. Skupaj lahko v enodnevnem izletu spoznate 7 izjemnih jezer.

  Preberi več »
   
 • Moje potovanje od prvega do tisočega jezera

  28.10.2019

  Za prvih tisoč jezer sem si želela nekaj posebnega. Zaokrožiti na tisoče kilometrov, na stotine ur načrtovanja kolesarskih tur in desetine strani besedil z opisi jezer.

  Seveda je moralo biti v mojem slogu: naporno, izzivalno in drugačno. Vzniknila je ideja, da bom najlepše zaokrožila vsa jezera, če se do tisočega jezera odpravim po dolgih ovinkih od prvega jezera.

  In tako sem zarisala kolesarsko traso preko 5 regij Slovenije od Kočevskega do Hodoškega jezera. Skupaj se je seštelo v 250 kolesarskih kilometrov.

  Za kolesarjenje sem izbrala tudi poseben dan - svoj 36. rojstni dan, v petek, 25. oktobra 2019. K sreči je dan obsijalo indijansko poletje in me opremilo s soncem.

  Za avtom me je spremljal prijatelj Jurij, ki je pogosto moj sopotnik na poteh med jezeri. Njemu gre prav posebna zahvala, saj nisem enostavna osebnost za družbo na takšnih dolgih poteh, ko moja glava zavzame izjemno fokusiran mindset. Jurij, velika HVALA.

  Preberi več »
   
 • Jezera s posebno energijo

  19.08.2019

  JEZERA S POSEBNO ENERGIJO

  Vsa jezera imajo enerigjo, toda nekatera izstopajo. Spoznajte 4 jezera v Sloveniji, ki se ponašajo z energijskimi točkami, ob katerih vas čaka energija. Ob vsakem jezeru boste našli tudi druga doživetja.

   

  Preberi več »
   
 • Vransko jezero in druge znamenitosti, ki jih obiščite na Cresu

  10.07.2019

  44.85570 14.39773 9
  Moje štiridnevne počitnice na Cresu sem pričela v svojem slogu - ob jezeru. Vranskem. Ko sem načrtovala mini izlete na otoku, je bilo seveda prvo na vrsti. V svoji kriptodepresivni (takoj razložim) globini sladkovodnega jezera se skrivajo krasne zgodbe, ki jih želim deliti s teboj.
  Preberi več »
   
 • 9 najlepših krajev ob obali Gardskega jezera

  04.05.2019

  45.65355 10.67862 12

  Spoznajte Gardsko jezero, Lago di Garda ali Lago di Manca, kakor sem ga poimenovala na svojih 3-dnevnih počitnicah med prvomajskimi prazniki.

  Gardsko jezero je največje italijansko jezero, ledeniškega izvora, ki predstavlja mejo med Lombardijo in Venetom. Ima številne majhne otoke, največji pa so Isola del Garda, ostali večji otoki so še Isola San Biagio, Isola dell'Olivo, Isola di Sogno in Isola di Trimelone.

  Znano je po številnih čudovitih obalnih mestecih z gradovi, restavracijami, bari, hoteli, trgovinami in štantki. Če pa greste malo dlje od obale jezera, pa vas čakajo tudi drugačna doživetja.

  Južni in severni del jezera

  Ob jezeru je sredozemsko podnebje in dejansko imaš občutek, kot da si na morju. Labodi in race te spomnijo, da se sprehajaš ob obali jezera.

  Južni del jezera je bolj usmerjen v masovni turizem, saj je bilo res veliko obiskovalcev. Na prvega maja je kar velik izziv najti parkirni prostor.

  Severni del je bolj nagnjen k športnemu turizmu, saj je veliko kolesarskih in pohodnih poti. V kraju Riva del Garda se je kar trlo kolesarjev, saj je bil v času mojega obiska ravno kolesarski festival. Tudi panorame so na severu lepše, saj ga obkrožajo gore, ki so v maju še prekrite s snegom. Monte Baldo, najvišja med njimi, je visoka kar 2.218 metrov.

  Jaz sem hiking izpustila, ga pa zelo priporočam, saj lahko doživite prekrasne razglede na jezero.

  9 najlepših krajev ob obali Gardskega jezera

  Od nekdaj sem oboževala mala obalna mesteca. Tudi na morju je zame vrhunec sprehod “uz rivu” s sladoledom v roki. Tudi ob Gardskem jezeru sem sledila svoji strasti in 3 dni raziskovala mesteca.

  Obiskala in dokumentirala sem jih 9, predstavljam pa jih v vrstnem redu od meni najlepšega dalje. Na koncu zapisa navajam še samostan Madona della Corona, ki je res poseben, ter nekatera priporočena doživetja, za katera je zmanjkalo časa.

  1. Limone sul Garda - meni najlepše mestece, znano po limonah, predvsem limoncellu - žgani pijači iz limon. V bistvu imajo tam vse z limonami, tudi makarone.

  2. Malcesine - drugo najlepše mestece i zjemnim gradom in prikupnim trgom, kjer sem jedla božanske špagete s paradižnikom

  3. Riva del Garda - tretje mesto zavzema krasno mesto na severu, znano po pohodniških in kolesarskih poteh

  4. Lazise 

  5. Desenzano 

  6. Sirmione

  7. Salò

  8. Bardolino

  9. Torbole

  Poglejte fotografije v galeriji in spoznajte vse najlepše kraje.

  Preberi več »
   
 • Jezera v obliki srca za Valentinovo

  10.02.2019

  Že vesta, kje boste preživela Valentinovo, vajin praznik? Če bosta v četrtek svojo drago ali dragega peljali na romantično večerjo, dopolnite praznovanje ljubezni z izletom v naravo čez vikend.

  Za vaju imam 5 srčnih idej, kam se odpeljati na izlet. K jezerom, seveda. Ampak takšnim v obliki srca. Je lahko izletkanje še bolj romantično? 

  Preberi več »
   
 • "Manciklopedija" naravnih kopališč ob rekah

  18.07.2018

  Poletje je že v polnem zamahu, čeprav žgoče sonce pogosto sramežljivo skrije za oblake. Ko se odloči v polnosti pokazati poletno vročino, pa bo zagotovo prišla prav osvežujoča voda, ki vas bo ohladila na naraven način. Na fotografiji je naravno kopačišče Lajšt v Idrijski Beli.

  Za vas sem zbrala naravna kopališča ob REKAH, v katerih se lahko ohladite:

  1. Naravno kopališče na Savinji pri kraju Letuš
  2. Reka Savinja in jezero v avtokampu Menina
  3. Iški vintgar
  4. Jez na reki Krki
  5. Kolpa, kopališče pri kampu Podzemelj
  6. Kopališče Lepena na reki Soči
  7. Kopališče Nadiža
  8. Kopališče Lajšt - v Idrijski Beli - sotočju Idrijce in Belce
  9. Kopališče Sora - Goričane, Medvode
  10. Lancovo - Sotočje Save Bohinjke in Save Dolinke
  11. Napoleonov most čez reko Nadižo
  12. Radenci ob Kolpi - Kopališče pri mlinu
  13. Robič - Nadiža - Plaža
  14. Sotočje Soče in Tolminke
  15. Velika korita Soče
  16. Kopališče v Kanalu - Soča
  17. Kopališče pri Grabljicah v Iškem vintgarju
  18. Grajsko kopališče na Bledu
  19. Naravno kopališče v Green Resortu - Radlje ob Dravi
  20. Idrijca v Bači pri Modreju
  21. Nadiža – Robič
  22. Soča: pri Čezsoči, pri Tolminu, pri Kanalu, Pri Solkanu
  23. Kopališče v Straži - Krka
  24. Terme Briše pri Polhovem Gradcu
  Zbrala sem jih 25, a se zagotovo še najde kakšno. Če veste za kakšno kopališče, ki ga ni na seznamu, mi prosim pišite.

  Pišite na manca@mojajezera.si ali kar na Facebook stran Moja jezera. Hvala!

  Preberi več »
   
 • Moja jezera in projekt Migimigi

  21.04.2018

  Z Moja jezera sem postala ponosna ambasadorka projekta Migimigi, odlične spodbude za aktivno življenje zavarovalnice Adriatic Slovenica.
  Preberi več »
   
 • Glamping resort Ramšak - očarljiv košček zimsko obarvanih nebes

  10.03.2018

  V osvetljeno in s svežim snegom prekrito naselje pri Mariboru sem s prijateljem Jurijem prišla na petkov večer. On kot fotograf, jaz kot srečnica na drugi strani kamere. Luči so bile z očarljivo dobrodošlico najhitrejše, takoj zatem pa je po klancu pritekla vodja resorta Klara in naju je pozdravila s toplim stiskom roke.
  Preberi več »
   
 • Jezera v zaprtem delu parka Brdo pri Kranju

  04.12.2017

  Na sončno petkovo dopoldne sem se odpravila na pravo dogodivščino v zaprt del parka. Vanj ne moreš vstopiti nenapovedano, vodene oglede lovišča izvajajo zgolj za večje skupine. Zdelo se mi je neskončno fino, da so zame naredili izjemo in mi namenili privatnega vodiča Miho Zupana.

  Preberi več »
   
 • Moje nove pametne naprave Samsung

  14.10.2017

  Včeraj me je Samsung res razveselil! Dobila sem kar štiri pametne naprave, ki mi bodo delale družbo na moji poti med jezeri. Vse so med seboj povezljive, tako da mi omogočajo ogromno možnosti, kako skombinirati fotografije in videe za objavo online. Zaenkrat se še malo lovim med vsemi funkcionalnostmi, ki jih gadgeti omogočajo, ampak kaj hitro jih bom osvojila, da bodo jezera še bolj žarela!
  Preberi več »
   
 • POMP nagrada za posebne dosežke

  02.10.2017

  Projekt Moja jezera sem prijavila na nagrade za največje dosežke na področju vsebinskega marketinga v Sloveniji. In jo tudi prejela!
  Preberi več »
   
 • "Manciklopedija" jezer - vsa jezera za kopanje

  08.07.2017

  V zadnjih dneh sem večkrat dobila vprašanje, v katerih slovenskih jezerih se lahko kopamo. Pri tem ni nujno, da je kopališče urejeno. Pričela sem zbirati seznam, veliko sem iskala po googlu, klicala na turistične centre posameznih regij in spraševala lokalce.

  Za zdaj se je nabralo 32, sedaj pa prosim še tebe, da mi pomagaš! Ste za, da skupaj pripravimo seznam VSEH jezer, v katerih se lahko kopamo?* 

  Piši mi na manca@mojajezera.si ali kar na Facebook stran Moja jezera. AKCIJA! 

  1. Blaguško jezero - Pomurje
  2. Blejsko jezero - Gorenjska
  3. Bloško jezero - Notranjska
  4. Bobovški ribniki - Čukova jama - Gorenjska
  5. Bohinjsko jezero - Gorenjska
  6. Bukovniško jezero - Prekmurje
  7. Cerkniško jezero - Notranjska
  8. Godoviško jezero - Godovič med Idrijo in Logatcem
  9. Gorejca - Log pod Mangrtom
  10. Gramoznica Babinci - Ljutomer
  11. Gramoznica Ivanci - Prekmurje
  12. Gramoznica Krog - Prekmurje
  13. Gramoznica Pleterje - Podravska
  14. Jezero Briše - Osrednjeslovenska
  15. Jezero Črnava - Gorenjska
  16. Jezero Jasna - Gorenjska - hladna voda
  17. Jezero Kreda - Gorenjska
  18. Jezero Rakitna - Osrednjeslovenska
  19. Jezero Trilobit - Gorenjska - voda ne preseže 9 stopinj Celzija
  20. Jezero v avtokampu Menina - Savinjska
  21. Kamp Šobec - Gorenjska
  22. Klevevž - Dolenjska
  23. Klunove toplice - Dolenjska
  24. Odomovo jezero - Koroška
  25. Planšarsko jezero - Jezersko
  26. Podgradski ali Slamnjaški ribniki - Slovenske gorice
  27. Podpeško jezero - Osrednjeslovenska
  28. Šmartinsko jezero - Savinjska
  29. Soboško jezero - Prekmurje
  30. Star Maln pri Vrhniki - Osrednjeslovenska
  31. Velenjsko jezero - Savinjska
  32. Vodni park Radlje ob Dravi - Koroška

  Piši mi na manca@mojajezera.si ali na Facebook stran Moja jezera. Hvala! ;)

  *Kopanje v vseh teh jezerih na lastno odgovornost.

  Preberi več »
   
 • Moje diagonale

  05.07.2017

  Kdo? Manca Korelc in Gordan Čuka
  Kam? S kolesom po diagonali Slovenije
  Koliko? 4 ture, križ čez diagonalo Slovenije in od S do J in Z in V

  Preberi več »
   
 • Kako zamenjaš zračnico na kolesu?

  22.06.2017

  V kratkem, verjetno že prihodnji vikend, načrtujem kolesarsko turo od Hodoša do Pirana - jaz in okoli 330 kilometrov. Sama, brez spremstva, v enem dnevu! Huh, res se veselim izziva!
  Preberi več »
   
 • Popoln vikend na Ptuju

  10.06.2017

  Prvi konec tedna v juniju je bil prava zmes vsega, kar mi požene ustvarjalno kri po žilah. In izvleče iz mene vsako nianso strasti.
  Preberi več »
   
 • Obisk pri Petru Firbasu

  02.05.2017

  Še preden sem javno objavila svoje namene s projektom Moja jezera, sem stopila v stik z g. Petrom Firbasom, avtorjem leksikona Vsa slovenska jezera. Poleg zemljevida je knjiga moj drugi vir za jezera, gospod pa prvi pravi podpornik mojega cilja. 

  Preberi več »
   
 • Kako se počutijo Moja jezera po 14 dneh objave?

  04.04.2017

  Natanko dva tedna sta minila, odkar sem spletno stran za jezera poslala v digitalni svet. Čisto mojo, lepo. Skoraj vsak dan prejmem kakšno prijazno sporočilo znancev in neznancev, kako odbita in navdihujoča zgodba so Moja jezera. Znanci pravijo, da je prav takšna kot jaz ... Ne poznam presežnih besed, ki bi imele moč opisati, kako me vedno znova razveseli med vrsticami mailov prebrati vaše iskreno odobravanje tega malo norega projekta. Dodajam: malo norega kot jaz. :)

  Ideje, ki, kot je v moji navadi, po gosjem vrstnem redu postajajo cilji, kaj vse želim s projektom ustvariti in doseči, kar pljuskajo! Dotikajo se turizma, športa, geografije in ne dvomim, da si bom na poti okoli jezer še kaj izmisila. Ampak počasi, primarni cilj je z mojim Arielom (že poznate ime mojega kolesa?) obiskati vsa jezera, bajerje, mlake in ribnike in te čudovitosti deliti z vami. Z vsakim dnem se v meni nabirata strašanska sreča in navdušenje, da sem pričela s pisanjem teh jezerskih zgodb. Se mi zdi, da v zadnjem času govorim samo še o njih, jezerih. Mojih jezerih. Ampak res so postala velik del mene. In nič ne obljubim, da bo v bližnji prihodnosti kaj drugače. ;)

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Spodnjih Gameljnah pri Ljubljani - lekcija iz veščin poganjanja

  03.03.2017

  V toliko kilometrih na kolesu ob različnih oblikah vode sem že spoznala, da znajo biti ribiči zelo ostri, ko gre za njihove ribnike.
  Preberi več »
   
 • Kava s Petrom Firbasom

  18.01.2017

  Knjiga je postala moj glavni vir znanja in navdiha, kar sem kakopak želela povedati tudi avtorju. Našla sem dva njegova elektronska naslova in že naslednji dan je odgovoril in sprejel moje vabilo na čaj.
  Preberi več »
   
 
Prikaži strani
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.