Dsc 6670 manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Glamping resort Ramšak - očarljiv košček zimsko obarvanih nebes

Glamping resort Ramšak - očarljiv košček zimsko obarvanih nebes

10.03.2018

V osvetljeno in s svežim snegom prekrito naselje pri Mariboru sem s prijateljem Jurijem prišla na petkov večer. On kot fotograf, jaz kot srečnica na drugi strani kamere. Luči so bile z očarljivo dobrodošlico najhitrejše, takoj zatem pa je po klancu pritekla vodja resorta Klara in naju je pozdravila s toplim stiskom roke.

S seboj sem pripeljala cele kupe prtljage za vse priložnosti: tek med jezeri okoli Maribora, večerno pohajkovanje po mestu in udobna oblačila za počitek. Na kaj vse je treba pomisliti, ko se odpraviš na vikend oddih v glamping resortu! Več kot pol metra snega je otežilo pot do šotora, a je bila hoja po celem snegu s potovalkami, vrečkami in nahrbtniki prava dogodivščina.

Hotelska soba na prostem

Ko je odprla vse zadrge vseh treh slojev šotora, ki odganjajo mraz, sem vstopila v ravno prav ogret prostor in v trenutku sem zaslutila, kako čudovit vikend me čaka.

Nastanjena sva bila v velikem šotoru za štiri osebe, ki je z veliko prostora zagotavljal prijetno udobje. Mala terasa pred vhodom s pogledom na druge šotore, jezerce nekoliko nižje in čudovita drevesa, kar kličejo na posedanje na ležalnikih in predajanje soncu. Spomladi, seveda. Ob mojem obisku sem bežala pred mrazom na terasi pod toplo odejo v šotoru.

Jacuzzi za pravo vodno razvajanje

Tik ob glampu je jacuzzi s svojimi 40 stopinjami čudovito grel v večerih in popoldnevih. Na svoji poti med jezeri se cel čas smukam okoli vode, zato je bil jacuzzi prijetna osvežitev, saj sem šla za spremembo tudi v vodo. In to ne kar v kakšno vodo, ampak vodo z brbotajočimi mehurčki, v katerem sem se počutila kot zvezdnica v filmu.

Zajtrk na drevesni hiški

V soboto pozno dopoldne, ko sem vstala iz tople postelje, naju je pričakalo presenečenje - zajtrk na drevesni hiški! Poseben šotor, pozimi spremenjen v zajtrkovalnico, je bil res posebno doživetje. Sadje, jogutovi kozarčki s kosmiči, narezek s sirom in kavica so naredili dan še lepši. Tudi v nedeljo naju je pričakala očarljivo obložena miza z zdravimi prigrizki in tulipani. Psssst, ne povejte nikomur, da sem si jih drznila odnesti v svoj šotor.

Dve jezerci za mojo dušo

Kot velika ljubiteljica jezer sem si bila še posebej navdušena nad malim jezerom na sredini, ki je z lesenim mostičkom prava oaza za fotografiranje. Bil je zmrznjen, a mu je led dal še večji čar.

Vino nosi posebno zgodbo

Povabili so naju tudi na preizkušanje njihovega belega vina. Kozarec nagrajenega vrhunskega vina Ramšak v vinski kleti je res pravo doživetje za brbončice.

Maribor je odlična ideja za izlet

V soboto sem bila cel dan v resortu, v nedeljo pa sem obula tekaške copate in šla v Maribor. Obiskala sva mestni park s Tremi ribniki (ki so pravzaprav štirje) in se povzpela na Kalvarijo, grič s fantastičnim razgledom na celotno mesto. Kakšne panorame, ko se med zasneženimi vinogradi sprehajaš na vrhu, uaaau!

Ljubi glampi, spomladi se vrnem!

Ko sem gledala spomladanske fotografije glampinga na spletni strani, sem se zaljubila v zelene barve, lesene potke z lučkami, prikupna jezera in sonce, ki z rumenimi žarki osvetljuje resort.

Zagotovo se vrnem v ta mali košček nebes, ki je padel na Zemljo med vinograde in gozdove, iz katerih nemalokrat pritečejo plašne srne. Le kdo ne bi želel doživeti vseh teh malih radosti na enem mestu?

Špela, prisrčna hvala za vabilo!

---

Čudovite portrete je ustvaril Jurij Pelc.

Glamping resort Ramšak - očarljiv košček zimsko obarvanih nebes

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.