DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1191

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Goriška

Goriška
 
Razvrsti po:
 
 • Jezero Most na Soči

  46.15418 13.74343 12

  Kje ga najdete: v kraju Most na Soči
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

   

  Akumulacijsko jezero na Mostu na Soči je nastalo z zajezitvijo Soče za hidroeklektrarno Doblar. Jezero z edinstveno barvo reke Soče je priljubljeno med sprehajalci in ljubitelji vodnih športov.

  Ob jezeru se lahko sprehodimo po dveh tematskih poteh: kulturnozgodovinska pot Na Most po modrost, ki nas na 22 urejenih točk popelje skozi tri tisočletja Mosta na Soči. Druga je energijska pot Čez Most po krepost, ki nas bo obogatila z energijo preko 14 energijskih točk. Poti nas bodo vodile mimo zdravilnih vodnih virov in treh kraških jam.

  Jezero je najlepše občudovati z gladine na kajaku, kanuju, supu ali se pustite, da vas zapelje ladja Lucija. Jezero je tudi raj za ribiče, ki pridejo soško postrv lovit s celega sveta. 

  Priporočen čas obiska v juniju, ko organizirajo tradicionalno prireditev Noč na jezeru.

  Zanimivosti: čeprav je kraj Most na Soči najbolj znan po svojem jezeru, se ponaša tudi po arheoloških ostalinah iz bronaste in železne dobe ter rimskega imperija.


  Preberi več »
   
 • Bazen potoka Gorejca

  46.40475 13.59645 12

  Kje ga najdete: v gozdu v Logu pod Mangrtom

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Preberi več »
   
 • Plužensko jezero

  46.33387 13.51354 14

  Kje ga najdete: v kraju Plužna pri Bovcu

  Velikost: 0,55 ha

  Globina: 4 m

  Akumulacijsko jezero Plužna ali Plužensko jezero je vodni zbiralnik, ki se nahaja čisto blizu slapa Virje pri Bovcu. Jezero napaja potok Gljun s konstantno temperaturo 5,5 stopinj. Ob jezeru boste doživeli lep panoramski pogled na gore.

  Voda iz jezera teče po kilometer dolgem betonskem kanalu, kjer se strmo spusti v HE Plužna, ki obratuje že od leta 1931.

  Na tem potoku so v iztoku v Sočo snemali film Narnia.


  Preberi več »
   
 • Ribnik pri Kekčevi domačiji

  46.40730 13.72217 14

  Kje ga najdete: pri kečevi domačiji v Trenti

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Kamnit ribnik pri Kekčevi domačiji v Trenti je pravljičen kot domačija sama. Ujet v neopisljivo lepo naravo Triglavskega narodnega parka, kjer se ustavi čas. Med prikupnimi lesenimi hiškami, obdanimi z rožami, pripravljen pokazati vso domačnost slehernemu gostu domačije.

  Preberi več »
   
 • Lokev v Vojskem

  46.02307 13.88627 13

  Kje jo najdete: v kraju Vojsko pri tekaškem centru

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Lokev se nahaja ob športni turističnem centru v kraju Vojsko. Poleti je Vojskarska planota primerna za pohodništvo, gorsko kolesarjenje in konjeništvo, pozimi pa boste uživali na urejenih tekaških progah različnih zahtevnosti.

  Zaradi svoje lege nad 1000 nadmorske višine je center primeren za pohodništvo na smučeh in za višinske priprave športnikov. Več na vojsko.si.  Preberi več »
   
 
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.