DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1095

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Gorenjska regija

Gorenjska regija
 
Razvrsti po:
 
 • Leški bajer

  46.36308 14.14477 15

  Kje ga najdete: pri hipodromu Lesce
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Leški bajer me je res prijetno presenetil, očaral, ustavil. Nahaja se v gozdu pri hipodromu, po klančku navzdol. Majhen je, prelepe zelene barve z zaraščeno potjo okoli. Eden tistih jezerc, za katere ne poznam razloga, zakaj me tako vlečejo k sebi.

  Ta me je tiho povabil k sebi na drugo stran ... in se razbohotil s svojim popolnim odsevom v kristalno čisti vodi. Dvakrat sem ga zaokrožila, da sem zajela vso energijo, ki mi jo je želel predati. Hvala, jezero.

  Preberi več »
   
 • Mlaka v sv. Lenartu

  46.18580 14.19381 12

  Kje jo najdete: sredi travnika v kraju sv. Lenart
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Čisto majhna stoječa voda sredi travnika med ovcami. Nahaja se pri zasebnih hišah, zato nisem šla čisto do vode. Pa ovce so me preveč zaprepadeno gledale, da bi zmotila njihov nedeljski mir.

   

  Preberi več »
   
 • Jezero na sankališču

  46.17283 14.19077 16

  Kje ga najdete: pri sankališču Stari vrh
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Prekrito jezero z ledom in obdano z zeleno ograjo (lahko bi mu nadeli elegantnejšo zaščito!) se nahaja ob sankališču Stari vrh.

  Verjetno je namenjeno ustvarjanju snega, ki ga v zimi 2019-2020 res potrebujejo. Ob jezeru je skakalnica. Nisem prepričana, če je še v obratovanju, saj so deske precej polomljene.

  Preberi več »
   
 • Mlaka pri Jarčjem Brdu

  46.17418 14.20567 16

  Kje jo najdete: ob cesti med krajema Mlaka nad Lušo in Jarčje Brdo
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Čudovita majhna mlaka ob cesti, ob kateri se ob nedeljah popoldne veliko dogaja.

  Na ograji sedita dve raci, za kateri se zdi, da prežita nad celo vasjo, ne samo mlako. Samozavestno sta obsedeli tudi, ko sem se jima približala. Sicer sta se malo dvignili, a sem se umaknila, da ju ne splašim z njunega prestola.

  Po gladini mlake drsijo druge račke, med njimi ena bela, najbolj glasna. Ves čas je nekaj govorila kot glavna nergačica. Druge so plavale okoli nje in dajale občutek, da zavijajo z očmi. Ker bela spet nekaj sitnari, tako kot ponavadi.

  Preberi več »
   
 • Jezero v Podljubelju

  46.39855 14.28797 17

  Kje ga najdete: v Podljubelju
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Obisk tega jezera mi bo ostal v zelo lepem spominu. Jezerce se nahaja na dvorišču stanovanjske hiše. Prijazno so me povabili k vodi, ko sem se predstavila in ko so prepoznali zgodbo "iz cajtngov".

  Krasno jezerce, v katerem bivajo velike ribe in močvirska sklednica, je obkroženo z barvitimi rožami. Majhno, a ima nekaj lesenih mostičkov, mali polotok ter klopce za počitek.

  Preberi več »
   
 • Ribnik Jelendol

  46.39727 14.34103 16

  Kje ga najdete: v Jelendolu pri turistični kmetiji
  Velikost: neznano
  Globina: neznano

  Ribnik čudovito lepe barve se nahaja v Jelendolu ob turistični kmetiji. Če boste na tistih koncih, se zapeljite še malo naprej in obiščite Stegovniški slap.

  Preberi več »
   
 • Jezero Grimšče

  46.38160 14.09000 14

  Kje ga najdete: med Spodnjimi Gorjami in Bledom

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Skrit pred glavnimi cestami in ujet med drevesa je jezero, ki se nahaja med Bledom in Spodnjimi Gorjami. Pri tunelu zavijete proti Močvirju pri Podhomu in kaj hitro ga boste našli.

  Domačin mi je povedal, da je bilo jezero nekoč grajski ribnik graščine Grimšče, ki se nahaja v neposredni bližini. Grajsko jezero torej!

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri izviru Zmrzlik

  46.39088 14.01788 13

  Kje ga najdete: v dolini Radovne blizu izvira Zmrzlek

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Malo jezerce se nahaja na travniku ob izviru Zmrzlek. V bližini je tudi izvir Lipnik, med njima pa krasna sprehajalna pot, ki vodi mimo turkizno modre reke Radovne.

  Preberi več »
   
 • Jezerce na Pokljuki

  46.33706 13.99408 14

  Kje ga najdete: ob cesti na Pokljuki

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Pokljuka skriva v svojih prekrasnih gozdovih kar nekaj malih jezerc. Tale je prvi, ki sem ga našla pod snegom. A ni čudovito? Takole je videti februarja, ko sonce še ni dovolj močno, da bi stopilo zimsko odejo. Zagotovo se vrnem k njemu.

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri vili

  46.35746 14.46934 16

  Kje ga najdete: pri vili na poti na Jezersko

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik krasi travnik pred čudovito vilo, skrito ob rob gozda ne daleč stran od ceste, ki vodi na Jezersko. Mali jezerček je lep dokaz, da ima vsaka prava vila svoj košček vode.

  Preberi več »
   
 • Kali na Krvavcu

  46.28352 14.53331 13

  Kje jih najdete: od parkirišča na Planini jezerce do Krvavca

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ko pomislimo na Krvavec, se nam v mislih izrišejo bele smučarske steze, njihova plaža, luža in seveda kakšna skodelica kuhanega vina. Toda hribi in doline na Krvavcu tudi poleti ponujajo veliko možnosti za aktivnosti - pohodništvo, kolesarjanje in … jezerjenje.

  Našla sem kar 11 kali, vse od parkirišča na Planini jezerce do hotela Krvavec. Nisem sledila označenim potem, ampak vodam na zemljevidu. Ustvarjala sem svoje poti na prelep sončni jesenski dan in iskala mala jezera, da postanejo moja.

  Preberi več »
   
 • Jezerce v Blatu

  46.28039 13.81312 14

  Kje ga najdete: na koncu poti med slapom Savica in Bohinjskim jezerom

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Jezercu v Blatu pri Bohinjskem jezeru domačini ljubkovalno pravijo tudi Lago di Blato. Nahaja se na koncu stranske ceste med slapom Savica in Bohinjskim jezerom.

  Ob mojem obisku ni bilo vode - bo treba še enkrat.


  Preberi več »
   
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.