DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1102

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Gorenjska regija

Gorenjska regija
 
Razvrsti po:
 
 • Ribnik Lahovče

  46.22565 14.51005 14

  Kje ga najdete: med krajema Spodnji Brnik in Komenda

  Velikost: 0,6 ha

  Globina: 2,5 m


  Na moji poti od jezer do jezer srečam in spoznavam tudi zanimive ljudi. Ob tem ribniku sem spoznala sošolca od pisatelja Ivana Sivca, ki me je označil za novinarko.

  Preberi več »
   
 • Gmajniški bajer pri Komendi

  46.20747 14.54062 12

  Kje ga najdete: tik ob kraju Komenda

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ta bajer sem našla povsem po naključju, ker se med vožnjo od jezera do jezera vedno pozorna na okolico. Ne morem reči, da se lahko pohvali s kakšno posebnostjo, toda nisem si mogla kaj, da se ne ustavim, naredim nekaj slik in ga seveda umestim na seznam Mojih jezer. :)


  Preberi več »
   
 • Kriški bajer

  46.20247 14.57062 13

  Kje ga najdete: v naselju Križ pri Komendi

  Velikost: 0,6 ha

  Globina: 2,2 m

  Bajer me je prijetno presenetil najprej s potjo do tja. Ti kraji tod okoli so preprosto čudoviti, pomlad jim res dobro dene. Pri križišču na cesto, ob kateri se bajer nahaja, so me pozdravila belo cvetoča drevesa, mimo katerih ne moreš, ne da bi se ustavil in jih za trenutek občudoval.

  Preberi več »
   
 • Ribnika Plastenka

  46.17868 14.62388 14

  Kje ju najdete: severovzhodno od naselja Radomlje

  Velikost: 0,8 ha

  Globina: 6 m

  Ta ribnika z zanimivim (ob drugem ribniku se izkaže, da tudi pomenljivim) imenom se nahajata ob cesti Radomeljske čete izza ograje. Po travnikih mimo hiš sem se mu približala in takoj ob vstopu prekinila mir dvema ribičema. To je postala moja stalna praksa. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnika Črnelo

  46.17299 14.62402 13

  Kje ju najdete: vzhodno od naselja Radomlje

  Velikost: 2,4 ha

  Globina: 3 m

  Ribnika se nahajata ob športnem parku Radomlje. Do tja sem manevrirala med koreninastimi ozkimi potkami, na katerih sem morala nositi kolo, saj raje ne tvegam kakšnega odveč padca. :D Takšni dostopi so mi všeč, ko skoraj neprekinjeno gledam v zemljevid, opazujem okoli sebe in se orientiram, če sem sploh v pravi smeri.

  Preberi več »
   
 • Ribniki Češnjevek

  46.26557 14.47298 13

  Kje jih najdete: v naselju Češnjevek blizu Cerkelj na Gorenjskem

  Velikost: 4 ha

  Globina: 4 m

  Ti ribniki, ki jim pravijo tudi Virški ribniki, so zame eno izmed največjih odkritij! A ne zato, ker so del območja Nature 2000 in ker tu živi veliki studenčar, največji kačji pastir v Evropi.

  Preberi več »
   
 • Ribniki Žeje

  46.29183 14.28706 12

  Kje najdete 3 ribnike: v kraju Žeje pri Naklem

  Velikost: 1 ha

  Globina: 3 m

  Trije majhni ribniki, skoraj enako veliki in podobne oblike, presenetijo s svojo življenjsko energijo! Ko jih gledaš na zemljevidu in slediš cestam, ki do njih vodijo, si ne zamisliš, da bo ob obisku toliko obiskovalcev. Kljub temu, da se nahajajo tik pod avtocesto. Na zadnjem ribniku mrgoli ribičev, ki se predajajo komercialnemu ribolovu, medtem ko sta prva dva mirnejša z nekaj športnimi ribiči.


  Preberi več »
   
 • Mlaka v Mlaki pri Kranju

  46.27616 14.35122 12

  Kje jo najdete: ujeta je med hiše med Mlaško cesto in Štefetovo ulico v Mlaki pri Kranju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Obiskovanje naših malih jezerc, bajerjev in mlak je svojevrsten učitelj življenja ... Ta mlaka je na prvi pogled nezanimiva. Precej umazana je ujeta med hiše in na misel mi pride, da se morajo domačini poleti nenehno boriti s komarji. In strahom, da ti priskače žaba na domače dvorišče. :D A ko stopiš na drugo stran, te lepo preseneti s svojim pogledom na barvite hiše! Kako drugače se vse skupaj zdi na drugi strani, če le daš priložnost in ne sodiš jezerca po prvem vtisu. Saj poznate tisto o knjigi in platnici, kajne? ;)


  Preberi več »
   
 • Bobovški ribniki

  46.27581 14.35988 13

  Kje najdete 3 ribnike: vzhodno od kraja Mlaka pri Kranju v vasi Bobovek

  Velikost: 4,5 ha

  Globina: 13 m

  Trije ljubki Bobovški ribniki imajo res zanimiva imena: Čukova jama, Krokodilnica in Ledvička. Res je super, da ljudje ne poimenujejo ribnikov samo Veliki ribnik, Srednji ribnik ali kaj podobno neumetelnega. Vsak je po svoje prikupen in vsak nosi svojo zgodbo.

  Preberi več »
   
 • Cegelnica pri Stražišču

  46.23141 14.33050 12

  Kje jo najdete: zahodno od Stražišča pri Kranju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Eden tistih ribnikiov, ki jih Google Maps ne razkriva. Očitno bom morala začeti uporabljati kakšno drugo mobilno aplikacijo, ker se ne pustim takole, da se mi skriva ribnike. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnika Race (Račnik)

  46.28803 14.32547 12

  Kje najdete 2 ribnika: v spominskem parku Udin boršt severno od Kranja

  Velikost: 1 ha

  Globina: 2,5 m

  Ribnika sta nastala z zajezitvijo Želinjskega potoka, ki se vije skozi spominski park. Do njiju pelje čudovita makadamska pot skozi gozd, ki so jo ob mojem obisku zavzemali gozdarji. S kolesom bi šlo zlahka čez hlode, toda z avtomobilom seveda ni šlo. Z gozdarji smo spisali super zgodbo. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnik Reteče

  46.16667 14.38613 13

  Kje ga najdete: v Retečah ob bližini ceste Jeprca - Kranj

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  To je verjetno ena tistih stoječih vod, ki jih poznajo samo ribiči in domačini. Od domačina sem izvedela, da so mu vedno rekli Gramoznca in je bil priljubljeno kopališče pred 20 leti. Skrit med gromovji sredi polja pod okriljem Ribiške družine Sora na prvi pogled ribnik ni nič posebnega. Navadne zelene barve, okolica precej neurejena, ampak ko se spustiš čist blizu k obali, te preseneti lepota laboda. Ta je bil sicer ob mojem obisku precej ravnodušne volje in bolj, kot sem mu sugerirala, naj vendarle gleda pokončno in naj ne smuka kljuna ves čas ob gladino vode, bolj je vidno užival v temu, da nobena fotografija z njim ni uspela. :D Ne ve pa, da poznam njegovo zgodbo. Da ima svojo družinico, ki je našla svoj labodji domek v tem ribniku. :) Tudi sicer je menda precej pestro življenje tukaj. veliko je želv in ptic.

  Preberi več »
   
 
Prvi23456ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.