DO SEDAJ OBISKALA ŽE

990

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

  

 
 
 
 
 
 
 
 

Gorenjska regija

Gorenjska regija
 
Razvrsti po:
 
 • Mlaka v Mlaki pri Kranju

  46.27616 14.35122 12

  Kje jo najdete: ujeta je med hiše med Mlaško cesto in Štefetovo ulico v Mlaki pri Kranju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Obiskovanje naših malih jezerc, bajerjev in mlak je svojevrsten učitelj življenja ... Ta mlaka je na prvi pogled nezanimiva. Precej umazana je ujeta med hiše in na misel mi pride, da se morajo domačini poleti nenehno boriti s komarji. In strahom, da ti priskače žaba na domače dvorišče. :D A ko stopiš na drugo stran, te lepo preseneti s svojim pogledom na barvite hiše! Kako drugače se vse skupaj zdi na drugi strani, če le daš priložnost in ne sodiš jezerca po prvem vtisu. Saj poznate tisto o knjigi in platnici, kajne? ;)


  Preberi več »
   
 • Bobovški ribniki

  46.27581 14.35988 13

  Kje najdete 3 ribnike: vzhodno od kraja Mlaka pri Kranju v vasi Bobovek

  Velikost: 4,5 ha

  Globina: 13 m

  Trije ljubki Bobovški ribniki imajo res zanimiva imena: Čukova jama, Krokodilnica in Ledvička. Res je super, da ljudje ne poimenujejo ribnikov samo Veliki ribnik, Srednji ribnik ali kaj podobno neumetelnega. Vsak je po svoje prikupen in vsak nosi svojo zgodbo.

  Preberi več »
   
 • Cegelnica pri Stražišču

  46.23141 14.33050 12

  Kje jo najdete: zahodno od Stražišča pri Kranju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Eden tistih ribnikiov, ki jih Google Maps ne razkriva. Očitno bom morala začeti uporabljati kakšno drugo mobilno aplikacijo, ker se ne pustim takole, da se mi skriva ribnike. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnika Race (Račnik)

  46.28803 14.32547 12

  Kje najdete 2 ribnika: v spominskem parku Udin boršt severno od Kranja

  Velikost: 1 ha

  Globina: 2,5 m

  Ribnika sta nastala z zajezitvijo Želinjskega potoka, ki se vije skozi spominski park. Do njiju pelje čudovita makadamska pot skozi gozd, ki so jo ob mojem obisku zavzemali gozdarji. S kolesom bi šlo zlahka čez hlode, toda z avtomobilom seveda ni šlo. Z gozdarji smo spisali super zgodbo. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnik Reteče

  46.16667 14.38613 13

  Kje ga najdete: v Retečah ob bližini ceste Jeprca - Kranj

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  To je verjetno ena tistih stoječih vod, ki jih poznajo samo ribiči in domačini. Od domačina sem izvedela, da so mu vedno rekli Gramoznca in je bil priljubljeno kopališče pred 20 leti. Skrit med gromovji sredi polja pod okriljem Ribiške družine Sora na prvi pogled ribnik ni nič posebnega. Navadne zelene barve, okolica precej neurejena, ampak ko se spustiš čist blizu k obali, te preseneti lepota laboda. Ta je bil sicer ob mojem obisku precej ravnodušne volje in bolj, kot sem mu sugerirala, naj vendarle gleda pokončno in naj ne smuka kljuna ves čas ob gladino vode, bolj je vidno užival v temu, da nobena fotografija z njim ni uspela. :D Ne ve pa, da poznam njegovo zgodbo. Da ima svojo družinico, ki je našla svoj labodji domek v tem ribniku. :) Tudi sicer je menda precej pestro življenje tukaj. veliko je želv in ptic.

  Preberi več »
   
 • Hraški mlaki

  46.17636 14.44448 14

  2 mlaki
  Kje ju najdete: v kraju Hraše med Vodicami in Smlednikom

  Velikost: 0,6 ha
  Globina: 1 m

  2 mlaki, skriti med romantično trsje, sta prava paša za vse čute. Sta domovanje mnogim zaščitenim vrstam ptic, ki jih lahko opazujemo z opazovalnic. Skupaj mlaki obišče preko 100 različnih vrst ptic, ki tu najdejo gnezdišče, zatočišče pri selitvah in bogat vir hrane. Jaz sem imela obisku še to srečo, da sem videla elegantni labodji par. No, že res, da sta na videz čudovita, toda če jim prideš preblizu, znata jasno brez glasu, ampak s pomenljivim pogledom povedati, da nisi ravno zaželena družba. ;)

  Preberi več »
   
 
Prvi12345NaslednjiZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

  

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.