Ceconijev park bohinjska bistrica jezera slovenije slovenska jezera moja jezera manca korelc 1 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik v Ceconijevem parku

Kje ga najdete: v Bohinjski Bistrici ob potolu Belica
Velikost: neznano
Globina: neznano

V centru Boginjske Bistrice se nahaja Ceconijev park, ki mi je s svojim lesenim mostičkov nakazal, naj pridem pogledat mali ribnik. Poleti bom še enkrat obiskala park, da vidimo jezerce tudi brez ledu.

Park je namenjen tudi za poročne obrede na prostem in kulturne dejavnosti.
Ceconijev park je dobil ime po Giacomu Ceconiju, ki se je rodil v severovzhodni Italiji. Bil je zidarski mojster in uspešen podjetnik. Veliko je prispeval za razvoj svojega rojstnega kraja Pielunga. Avstro-Ogrska in Kraljevina Italija sta mu za njegove zasluge podelili plemiški naslov.

Njegovo podjetje je zgradilo Bohinjski predor. Sedanji park je edini ostanek stavbnega kompleksa, ki sta ga zgradila podjetje Ceconi in država za nastanitev podjetnika in njegove družine, uradnikov podjetja ter državnega nadzorništva.

Vir: kraji.eu

Galerija

 
 

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.