DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1001

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

  

 
 
 
 
 
 
 
 

Gorenjska regija

Gorenjska regija
 
Razvrsti po:
 
 • Presihajoče jezero Ledine

  46.49224 13.72319 12

  Kje ga najdete: pod vasjo Rateče ob vhodu v dolino Planice

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ko sem obiskala presihajoče jezero Ledine, so me pozdravili travniki,ki kmetom pridejo prav za steljo. Napolni se ob obilnem dežju spomladi ali jeseni, tako da poletje ni ravno optimalni čas za obisk. Vodo sem ujela ob drugem obisku, konec avgusta. :)

  Pozimi jezero večkrat zmrzne in takrat postane pravi raj za drsalce. To grem pa vsekakor pozimi preizkusit!  Preberi več »
   
 • Zelenci

  46.49430 13.73438 13

  Kje ga najdete: v dolini med Podkorenom in Ratečami

  Velikost: 14 ha

  Globina: 3 m

  “Zeleno, ki te ljubim zeleno.” Zelenci so postali prava gorenjska klasika. Naravni rezervat, mokrišče v dolini med Podkorenom in Ratečami, obdan s čudovito gorsko panoramo. So zelo prikupno jezerce, ki je dobilo ime po svoji smaragdno zeleni barvi vode, ki ima stalno temperaturo preko celega leta, in sicer okoli hladnih 6°C. Z lesenimi pomolčki vsakokrat očara, toda ne hodite preveč okoli, saj vas lahko preseneti kakšna kača.

  Preberi več »
   
 • Mengeški bajer

  46.16020 14.55467 13

  Kje ga najdete: zahodno od kraja Mengeš

  Velikost: 2,4 ha

  Globina: 14 m


  Ta bajer sem s kolesom obiskala že lani, ko sem ga našla med mengeškimi ulicami. Na poti v labirintu ulic namreč ni nobene table, ki bi te vodila k vodi, zato sem se držala google maps kot pijanec plota. :)

  Preberi več »
   
 • Bajer v Lučah

  46.21141 14.44127 14

  Kje ga najdete: sredi polja v kraju Luče blizu Voklega

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Majhen bajer, okrog katerega se vije zelena ograja, na enem predelu k sreči odprta, tako da sem lahko stopila bližje. Bajer je obkrožen s goščavjem in posut s koprivami, ki so me opozarjale na svojo pikajočo naravo. :P Nisem se dala kar tako odpraviti in sem kljub pikom pogumno prehodila vzhodni del bajerja, da sem naredila nekaj fotografij.

  Preberi več »
   
 • Strmolsko jezero

  46.26377 14.47988 15

  Kje ga najdete: ob gradu Strmol zahodno od naselja Dvorje v bližini Cerkelj 

  Velikost: 0,25 ha

  Globina: 4 m


  Grajsko jezerce morate obiskati, saj se nahaja ob čudovitem in zelo ohranjenem gradu Strmol. Ta je eden izmed dveh gradov na Slovenskem, ki ima še vedno originalno notranjo opremo. Kateri je drugi, vam povem, ko ga bom obiskala. Lahko pa poguglate (ampak ne no, vam bom jaz povedala). ;)

  Preberi več »
   
 • Ribnik Lahovče

  46.22565 14.51005 14

  Kje ga najdete: med krajema Spodnji Brnik in Komenda

  Velikost: 0,6 ha

  Globina: 2,5 m


  Na moji poti od jezer do jezer srečam in spoznavam tudi zanimive ljudi. Ob tem ribniku sem spoznala sošolca od pisatelja Ivana Sivca, ki me je označil za novinarko.

  Preberi več »
   
 • Gmajniški bajer pri Komendi

  46.20747 14.54062 12

  Kje ga najdete: tik ob kraju Komenda

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ta bajer sem našla povsem po naključju, ker se med vožnjo od jezera do jezera vedno pozorna na okolico. Ne morem reči, da se lahko pohvali s kakšno posebnostjo, toda nisem si mogla kaj, da se ne ustavim, naredim nekaj slik in ga seveda umestim na seznam Mojih jezer. :)


  Preberi več »
   
 • Kriški bajer

  46.20247 14.57062 13

  Kje ga najdete: v naselju Križ pri Komendi

  Velikost: 0,6 ha

  Globina: 2,2 m

  Bajer me je prijetno presenetil najprej s potjo do tja. Ti kraji tod okoli so preprosto čudoviti, pomlad jim res dobro dene. Pri križišču na cesto, ob kateri se bajer nahaja, so me pozdravila belo cvetoča drevesa, mimo katerih ne moreš, ne da bi se ustavil in jih za trenutek občudoval.

  Preberi več »
   
 • Ribnika Plastenka

  46.17868 14.62388 14

  Kje ju najdete: severovzhodno od naselja Radomlje

  Velikost: 0,8 ha

  Globina: 6 m

  Ta ribnika z zanimivim (ob drugem ribniku se izkaže, da tudi pomenljivim) imenom se nahajata ob cesti Radomeljske čete izza ograje. Po travnikih mimo hiš sem se mu približala in takoj ob vstopu prekinila mir dvema ribičema. To je postala moja stalna praksa. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnika Črnelo

  46.17299 14.62402 13

  Kje ju najdete: vzhodno od naselja Radomlje

  Velikost: 2,4 ha

  Globina: 3 m

  Ribnika se nahajata ob športnem parku Radomlje. Do tja sem manevrirala med koreninastimi ozkimi potkami, na katerih sem morala nositi kolo, saj raje ne tvegam kakšnega odveč padca. :D Takšni dostopi so mi všeč, ko skoraj neprekinjeno gledam v zemljevid, opazujem okoli sebe in se orientiram, če sem sploh v pravi smeri.

  Preberi več »
   
 • Ribniki Češnjevek

  46.26557 14.47298 13

  Kje jih najdete: v naselju Češnjevek blizu Cerkelj na Gorenjskem

  Velikost: 4 ha

  Globina: 4 m

  Ti ribniki, ki jim pravijo tudi Virški ribniki, so zame eno izmed največjih odkritij! A ne zato, ker so del območja Nature 2000 in ker tu živi veliki studenčar, največji kačji pastir v Evropi.

  Preberi več »
   
 • Ribniki Žeje

  46.29183 14.28706 12

  Kje najdete 3 ribnike: v kraju Žeje pri Naklem

  Velikost: 1 ha

  Globina: 3 m

  Trije majhni ribniki, skoraj enako veliki in podobne oblike, presenetijo s svojo življenjsko energijo! Ko jih gledaš na zemljevidu in slediš cestam, ki do njih vodijo, si ne zamisliš, da bo ob obisku toliko obiskovalcev. Kljub temu, da se nahajajo tik pod avtocesto. Na zadnjem ribniku mrgoli ribičev, ki se predajajo komercialnemu ribolovu, medtem ko sta prva dva mirnejša z nekaj športnimi ribiči.


  Preberi več »
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

  

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.