DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1102

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Gorenjska regija

Gorenjska regija
 
Razvrsti po:
 
 • Jezero Grimšče

  46.38160 14.09000 14

  Kje ga najdete: med Spodnjimi Gorjami in Bledom

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Skrit pred glavnimi cestami in ujet med drevesa je jezero, ki se nahaja med Bledom in Spodnjimi Gorjami. Pri tunelu zavijete proti Močvirju pri Podhomu in kaj hitro ga boste našli.

  Domačin mi je povedal, da je bilo jezero nekoč grajski ribnik graščine Grimšče, ki se nahaja v neposredni bližini. Grajsko jezero torej!

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri izviru Zmrzlik

  46.39088 14.01788 13

  Kje ga najdete: v dolini Radovne blizu izvira Zmrzlek

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Malo jezerce se nahaja na travniku ob izviru Zmrzlek. V bližini je tudi izvir Lipnik, med njima pa krasna sprehajalna pot, ki vodi mimo turkizno modre reke Radovne.

  Preberi več »
   
 • Jezerce na Pokljuki

  46.33706 13.99408 14

  Kje ga najdete: ob cesti na Pokljuki

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Pokljuka skriva v svojih prekrasnih gozdovih kar nekaj malih jezerc. Tale je prvi, ki sem ga našla pod snegom. A ni čudovito? Takole je videti februarja, ko sonce še ni dovolj močno, da bi stopilo zimsko odejo. Zagotovo se vrnem k njemu.

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri vili

  46.35746 14.46934 16

  Kje ga najdete: pri vili na poti na Jezersko

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik krasi travnik pred čudovito vilo, skrito ob rob gozda ne daleč stran od ceste, ki vodi na Jezersko. Mali jezerček je lep dokaz, da ima vsaka prava vila svoj košček vode.

  Preberi več »
   
 • Kali na Krvavcu

  46.28352 14.53331 13

  Kje jih najdete: od parkirišča na Planini jezerce do Krvavca

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ko pomislimo na Krvavec, se nam v mislih izrišejo bele smučarske steze, njihova plaža, luža in seveda kakšna skodelica kuhanega vina. Toda hribi in doline na Krvavcu tudi poleti ponujajo veliko možnosti za aktivnosti - pohodništvo, kolesarjanje in … jezerjenje.

  Našla sem kar 11 kali, vse od parkirišča na Planini jezerce do hotela Krvavec. Nisem sledila označenim potem, ampak vodam na zemljevidu. Ustvarjala sem svoje poti na prelep sončni jesenski dan in iskala mala jezera, da postanejo moja.

  Preberi več »
   
 • Jezerce v Blatu

  46.28039 13.81312 14

  Kje ga najdete: na koncu poti med slapom Savica in Bohinjskim jezerom

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Jezercu v Blatu pri Bohinjskem jezeru domačini ljubkovalno pravijo tudi Lago di Blato. Nahaja se na koncu stranske ceste med slapom Savica in Bohinjskim jezerom.

  Ob mojem prvem obisku ni bilo vode, v drugem poskusu pa me je pričakalo napolnjeno. Krasen majhen kotiček, ne daleč od Bohinjskega jezera.


  Preberi več »
   
 • Garden Village ribnik

  46.35791 14.09833 16

  Kje ga najdete: v glampingu resortu Garden Village na Bledu

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Glamping Garden Village ob restavraciji ponuja čudovito malo jezerce, naravni biotop, ob katerem gostje uživajo ob druženju ob hrani. Tabla prepoveduje kopanje v njem, toda ob mojem obisku se je ena punca ležerno namakala v jezero.

  Restavracija je odprta tudi za vse, ki niso gostje glampinga, zato me je prijazna gospodična spustila notri, da sem si ogledala jezerce.

  Glamping je kot prvi na svetu prejel 6 zvezdic, čestitke!  Preberi več »
   
 • Jezerca v Triglavskem gaju

  46.46349 13.93944 14

  Kje jih najdete: v parku Triglavski gaj v Mojstrani

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Mojstrana je že sama po sebi čudovit kraj na še lepši Gorenjski, ko pa najdeš prikupen, malo skrit Triglavski gaj, jo še bolj vzljubiš.

  V čudovitem gaju se nahajajo tri mala jezerca, obkrožena z visokimi slokimi drevesi in klopcami. Vsekakor luštna ideja za družine z majhnimi otroci, ki bodo pokrajino izkoristila za sproščeno norenje. Poklikajte na konec galerije slik, da jih spoznate v zimski preobleki.  Preberi več »
   
 • Jezerce pri Sončku

  46.46527 13.93219 16

  Kje ga najdete: ob kolesarskem postajališču Sonček na Gorenjskem

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Majhno jezerce ob kolesarski poti od Rateč proti Mojstrani sem prvič opazila na kolesarjenju po diagonali Slovenije od Rateč do Žuničev. Takrat se nisem ustavila, saj sem brzela mimo, zato sem si pa tokrat vzela več časa. Najprej sem morala čez cel sneg priglomaziti do vode, ki je lepo svetila v beli pokrajini.

  Preberi več »
   
 • Planšarsko jezero

  46.40386 14.51574 13

  Kje ga najdete: v Zgornjem Jezerskem

  Velikost: 2 ha

  Globina: 4 m


  K Planšerskemu jezeru na Jezerskem sem prikolesarila na toplejši januarski dan, ko se je sonce skrivalo za oblaki. Ni se pustilo motiti pri svojem počitku in poslalo oblake nad gore, da počivajo tudi one.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Pšati

  46.25615 14.51687 14

  Kje ga najdete: med vasema Pšata in Poženik

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Ribnik je eden tistih, ki so okoli in okoli obdani z ograjo ter velikimi tablami z napisi o zasebni lastnini. Hitro sem naredila nekaj fotografij in tekla dalje ...

  Preberi več »
   
 • Jezero pri Podljubelju ali Pstotarjevo jezerce

  46.39008 14.29096 14

  Kje ga najdete: ob cesti na poti k Podljubelju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Jezero se nahaja tik ob cesti, zastrto z drevesi. Ko sem ga obiskala v decembru, je bilo zamrznjeno. Celotna površina vode je bila v belem, le na sredini ob majhni fontani se je iskrila tekoča voda.

  Preberi več »
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.