20190501 125333 sl
 
 
Dsc 6670 manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

9 najlepših krajev ob obali Gardskega jezera

04.05.2019

Spoznajte Gardsko jezero, Lago di Garda ali Lago di Manca, kakor sem ga poimenovala na svojih 3-dnevnih počitnicah med prvomajskimi prazniki.

Gardsko jezero je največje italijansko jezero, ledeniškega izvora, ki predstavlja mejo med Lombardijo in Venetom. Ima številne majhne otoke, največji pa so Isola del Garda, ostali večji otoki so še Isola San Biagio, Isola dell'Olivo, Isola di Sogno in Isola di Trimelone.

Znano je po številnih čudovitih obalnih mestecih z gradovi, restavracijami, bari, hoteli, trgovinami in štantki. Če pa greste malo dlje od obale jezera, pa vas čakajo tudi drugačna doživetja.

Južni in severni del jezera

Ob jezeru je sredozemsko podnebje in dejansko imaš občutek, kot da si na morju. Labodi in race te spomnijo, da se sprehajaš ob obali jezera.

Južni del jezera je bolj usmerjen v masovni turizem, saj je bilo res veliko obiskovalcev. Na prvega maja je kar velik izziv najti parkirni prostor.

Severni del je bolj nagnjen k športnemu turizmu, saj je veliko kolesarskih in pohodnih poti. V kraju Riva del Garda se je kar trlo kolesarjev, saj je bil v času mojega obiska ravno kolesarski festival. Tudi panorame so na severu lepše, saj ga obkrožajo gore, ki so v maju še prekrite s snegom. Monte Baldo, najvišja med njimi, je visoka kar 2.218 metrov.

Jaz sem hiking izpustila, ga pa zelo priporočam, saj lahko doživite prekrasne razglede na jezero.

9 najlepših krajev ob obali Gardskega jezera

Od nekdaj sem oboževala mala obalna mesteca. Tudi na morju je zame vrhunec sprehod “uz rivu” s sladoledom v roki. Tudi ob Gardskem jezeru sem sledila svoji strasti in 3 dni raziskovala mesteca.

Obiskala in dokumentirala sem jih 9, predstavljam pa jih v vrstnem redu od meni najlepšega dalje. Na koncu zapisa navajam še samostan Madona della Corona, ki je res poseben, ter nekatera priporočena doživetja, za katera je zmanjkalo časa.

1. Limone sul Garda - meni najlepše mestece, znano po limonah, predvsem limoncellu - žgani pijači iz limon. V bistvu imajo tam vse z limonami, tudi makarone.

2. Malcesine - drugo najlepše mestece i zjemnim gradom in prikupnim trgom, kjer sem jedla božanske špagete s paradižnikom

3. Riva del Garda - tretje mesto zavzema krasno mesto na severu, znano po pohodniških in kolesarskih poteh

4. Lazise 

5. Desenzano 

6. Sirmione

7. Salò

8. Bardolino

9. Torbole

Poglejte fotografije v galeriji in spoznajte vse najlepše kraje.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.