Dsc 6670 manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

6 jezer Dubaja

6 jezer Dubaja

03.04.2022

Po dolgem času sem se odpravila na potovanje nekam daleč. V destinacijo, ki je zelo drugačna od Slovenije - Dubaj. Namen je bil za en dan obiskati svetovno razstavo Expo2020, druge dni pa izkoristiti za odkrivanje znamenitega Dubaja.

Najbolj me je fascinirala Burj Khalifa, v tem trenutku najvišja stavba na svetu, ki s svojimi 828 metri očara z vseh strani. Enako čudovit je razgled na umetni otok v obliki palme, fontane, ki plešejo v ritmu glasbe v jezeru Burj Khalifa, največji šoping center na svetu in še in še. Presežnikov v Dubaju ne zmanjka, prav tako ne za vsa jezera, ki sem jih doživela.

Spoznajte 6 jezer Dubaja:

  1. Expo Lake
  2. Flamingo Lake
  3. Love Lake
  4. Jezera Al Qudra 
  5. Jezera Hatta
  6. Labodje jezero (Swan Lake)

1. EXPO LAKE

Expo lake je umetno jezero, oblikovano v obliki logotipa Expo2020. Nahaja se izven mestnih središč, do njega pa vozi makadamska pot.

Parkirišče je urejeno tik ob jezeru. Vstopnine ni.

Lokacija: 24.852768, 55.248969

expo lake

expo lake

 

expo lake

 

2. FLAMINGO LAKE

Jezero s flamingi je del večje skupine jezer Al Qudra. Ob jezeru res lahko vidite flaminge, a so preveč boječi, da ne bi zbežali. Ob jezeru stoji opazovalnica ptic, od koder se odpre lep pogled na okolico.

Parkirišče je urejeno tik ob jezeru. Vstopnine ni.

Lokacija: 24.834588, 55.375655

flamingo lake 

flamingo lake

 

3. LOVE LAKE

Ah, ljubezen. Kaj je lahko lepšega za Moja jezera kot jezero v obliki dveh src? Oblike seveda ne bomo videli, saj bi za to potrebovali dron, ki pa je tukaj povsod prepovedan. Ko se sprehajate ob obali jezera, na vsakem vogalu najdete raznorazna dvojna srca. Ogromno detajlov so dodali temu jezeru.

Parkirišče je urejeno tik ob jezeru. Vstopnine ni.

Lokacija: 24.837709, 55.404977

love lake

love lake

4. JEZERA AL QUDRA

To je skupina veliko jezer, ob katerih se je krasno voziti. Makadamske poti so lepo urejene, prav tako parkirišča ob vseh jezerih. Opazili boste veliko različnih ptic, ki drsajo po gladini jezer. Obiskovalcev praktično ni bilo, ko sem raziskovala ta jezera: So res prijeten pobeg od dubajske mestne džungle.

Parkirišče je urejeno ob jezerih. Vstopnine ni.

Lokacija: 24.836576, 55.371125

al qudra lakes dubai

al qudra lakes dubai

al qudra lakes dubai


5. JEZERO HATTA

Jezera Hatta ležijo le nekaj kilometrov od meje z Omanom. V objemu rjavih gora štrlijo v svoji izjemni zeleni. Jezera so umetna, njihova posebnost pa je, da ob njih gradijo moderno hidroelektrarno. Ob največjem jezeru imajo urejeno izposojo kajakov, a ker sem bila tukaj sredi dneva ob 35 stopinjah, me športna aktivnost niti mali ni mikala.

Parkirišče je urejeno ob jezerih. Vstopnine ni. Izposoja plovil pa je plačljiva.

Lokacija: 24.781925, 56.114300

hatta lakes dubai

hatta lakes dubai

hatta lakes dubai

6. LABODJE JEZERO (SWAN LAKE)

Jezero, ki je ime dobilo po (umetnih) labodih, je eno izmed Hatta jezer. Zdelo se je precej osamljeno sredi naselja Hatta, z izjemo mnogo rac, ki počivajo ob brežini jezera.

Parkirišče je urejeno ob jezeru. Vstopnine ni. 

Lokacija: 24.800613, 56.122625

swan lakes dubai

swan lakes dubai

swan lake dubai

 

Dubaj niso samo visoki nebotičniki v svetovnih presežnikih, marveč tudi lepa pomirjujoča jezera.

6 jezer Dubaja

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.