Dsc 6670 manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Jezera v obliki srca za Valentinovo

Jezera v obliki srca za Valentinovo

10.02.2019

Že vesta, kje boste preživela Valentinovo, vajin praznik? Če bosta v četrtek svojo drago ali dragega peljali na romantično večerjo, dopolnite praznovanje ljubezni z izletom v naravo čez vikend.

Za vaju imam 5 srčnih idej, kam se odpeljati na izlet. K jezerom, seveda. Ampak takšnim v obliki srca. Je lahko izletkanje še bolj romantično? 

1. Planšarsko jezero na Jezerskem

Čudovito jezero z gorsko panoramo v ozadju vaju bo zagotovo popeljalo v romantično vzdušje. Planšarsko jezero v obliki srca je pravi simbol Jezerskega. Ob njem je umetno drsališče ter gostilna z domačo hrano.

Več o Planšarskem jezeru preberita tukaj.

 Planšarsko jezero

Planšarsko jezero

 

2. Vodotočno jezero na Dleskovški planoti

Vodotočno jezero v obliki srca leži na prekrasni Dleskovški planoti. Ujeto je v kotanji ob prikupni mali pastirski koči Vodotočnik. Zagotovo je to eden izmed lepših hribovskih izletov za romantike. 

Več o Vodotočnem jezeru preberita tukaj.

Vodotočno jezero

 Vodotočno jezero

 

3. Kal na Veliki planini

Velika planina je čudovita ideja za izlet v vseh letnih časih. Obiščita jo za Valentinovo in poiščita kal v obliki srca. Zanimivost: to je jezero številka 300 v moji zbirki.

Več o kaleh Velike planine preberita tukaj.

Velika planina kal

Velika planina srce kal

 

4. Kal na sv. Katarini

Kal leži ob cesti na sv. Katarini v okolici Ljubljane. Sama po sebi sicer ni nič posebnega, ampak občudujeta lahko njeno srčasto obliko, potem ko se s kolesom odpravita na romantični izlet na klance v okolici Ljubljane. Na pozabita na dobro kosilo v bliđžnjih gostilnah.

Več o kali preberita tukaj.

sv. Katarina srčkasti kal

 sv. Katarina srčkasti kal

5. Srčkasto jezerce ob Kočevskem jezeru

Zadnja ideja je pa nekaj prav posebnega, saj zanjo potrebujeta dron, da lahko uživata v srčastem jezercu. Nahaja se tik ob Kočevskem jezeru (moje najljubše!), do njega pa je zelo težko priti peš, saj ga obdaja visoka trava in močvirnata tla. S seboj vzemita dron in ga spustita v višave, da vama z vrha prikaže malo jezerce v obliki srca. Ne pozabita na sprehod okoli Kočevskega jezera.

Več o Kočevskem jezeru preberita tukaj.

Kočevsko jezero srčkasto jezerce

 

Kočevsko jezero srčkasto jezerce

Kočevsko jezero srčkasto jezerce

Kamorkoli se bosta odpravila, uživajta. <3 

 

Mimogrede - imam tudi idejo za darilo: 

Knjigo o jezerih The Slovenia Lakes. Ni še napisana, lahko jo pa že zdaj podarita. Prednaročilo oddajta tukaj >>.

Jezera v obliki srca za Valentinovo

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.