Mini negastrn sl
 
 
Dsc 6670 manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Obisk pri Petru Firbasu

Obisk pri Petru Firbasu

02.05.2017

Še preden sem javno objavila svoje namene s projektom Moja jezera, sem stopila v stik z g. Petrom Firbasom, avtorjem leksikona Vsa slovenska jezera. Poleg zemljevida je knjiga moj drugi vir za jezera, gospod pa prvi pravi podpornik mojega cilja. 

Prvega maja sem kolesarsko traso načrtovala tako, da sem vozila mimo Blagovice, kjer živi g. Firbas. Na poti sem vozila mimo kraja z imenom Negastrn, ki sem ga preimenovala v megastrm zaradi klanca, ki ga obdaja. :D

Najavila sem se na kavico in prijeten klepet, v katerem sem pojasnila svoj napredek z obiskom jezer. Povedala sem mu zgodbo o intervjuju za spletno revijo Potnik.si, mojo predstavitev na Slovenski turistični organizaciji in mojem prvem sponzorju športni trgovini Extremevital.

Sam pa mi je pojasnil svoja raziskovanja na področju rastlinske aplikativne citogenetike ali povedano poljudno: raziskovanje toksičnosti vode in vpliva na okolje. Razložil mi je nastanek njegove priročne knjige o Muri Od avstrijske do hrvaške meje ter me opozoril na desetine jezer, ki se nahajajo ob tej čudoviti reki, ki se na slovenskem območju vije kar 96 kilometrov.

Poleg kavice sem dobila tudi odlične pirine palačinke z domačo marmelado ter piškote s čokolado! Res prijeten klepet. :)

Obisk pri Petru Firbasu

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.