DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1102

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Savinjska

Savinjska
 
Razvrsti po:
 
 • Ribnik v Lahovni

  46.25967 15.26985 13

  Kje ga najdete: v naselju Lahovna severno od Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Ko sem iskala tale ribnik, sem naletela na zaprto cesto. V takšnih situacijah se zelo pokaže prednost vožnje s kolesom, saj lahko mirno odpelješ mimo delavcev. :D Brez razmisleka sem šla lepo mimo na kolesu, našla ribnik čudno rdečkaste barve in se vrnila po isti poti. Čutila sem začudene poglede, kaj se gre zdaj tukaj tale kolesarka v obe smeri. Sicer je bilo tudi meni malo nerodno, zato sem jih le ošvrknila s pogledom in samozavestno odpeljala mimo. :D

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Zadobrovi

  46.26376 15.31188 14

  Kje ga najdete: v naselju Zadobrova jugovzhodno od Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Za tale ribnik sem pa prevozila cel kup ovinkov in malih ulic. :) Zdi se na koncu celjskega sveta in ko končno prideš blizu, bruhneš v smeh, ker je ribnik tako … brezvezen. :D Prijetno presenečenje pa je bila čaplja ali štorklja čisto na vrhu drevesa.

  Preberi več »
   
 • Bajer v Arclinu

  46.28261 15.31272 14

  Kje ga najdete: v naselju Arclin vzhodno od Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Dostop do bajerja pri lovski družini Vojnik pelje skozi industrijsko cono, da že pomisliš na pusto stoječo vodo sredi betona.

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri kmetiji pri Klenovških

  46.27987 15.23074 14

  Kje ga najdete: v naselju Gorica pri Šmartnem blizu Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Mali ribnik, ujet za ograjo ob robu gozda, je bil pravi mali logistični projekt. Sprva sem prikolesarila s severne strani, ki je po zemljevidu bližje, a mi je gospod pojasnil, da ne morem dostopati s te strani …

  Preberi več »
   
 • Ribnika v Gorici pri Šmartnem

  46.27737 15.23760 14

  Kje ju najdete: v naselju Gorica pri Šmartnem blizu Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Sramežljiva ribnika ob cesti v kraju Gorica pri Šmartnem sta stoječi vodi, skoraj popolnoma oviti v biček. Komaj sem ujela kaj vode, da se vidi, da nisem fotografirala zgolj kakšnega travnika. ;)

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Gorici pri Šmartnem

  46.27324 15.23609 14

  Kje ga najdete: v naselju Gorica pri Šmartnem blizu Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Ribnik, ribogojnica Natura 1, v kraju Gorica pri Šmartnem se nahaja ob makadamski cesti v lepem gozdu. Ob obisku te pozdravita lesena hiška ter tabla za prepovedan ribolov. Voda je neromantično zelene barve, toda zelo posebne so vrbe, ki sklanjajo svoje krošnje vse okoli obale vode in dodajo ribniku poetično noto.

  Preberi več »
   
 • Ribnik Ljubno

  46.34589 14.82180 14

  Kje ga najdete: v Ljubnem pri Savinji

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  K temu bajerju sem prišla ravno ob pravem času, da sem pričakala sončni zahod. Voda z okolico me je nagradila z neverjetno kombinacijo zeleno-modre barve! Res je bilo strašansko lepo tam, ob vodi je veličastno drevo, pod katerim je prava starinska kamnita miza s klopmi.


  Za ribnik skrbi ribiška družina, ki ponudi tudi hrano in pijačo. Tik ob bajerju je Savinja, po kateri je prav prijetno tacati, čeprav s temperaturo ne vabi ravno k plavanju. ;)


  Preberi več »
   
 • Jezero v kampu Menina

  46.31155 14.90923 13

  Kje ga najdete: ob reki Savinji v kraju Varpolje

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Jezerce v kampu Menina je pravi raj za družine. Ob mojem obisku je bil kamp kar precej zaseden, srečala sem več tujcev kot Slovencev. Je odlična izbira za eno- ali večnevni plavalni izlet, saj vas v kampu pričakujejo s pustolovskim parkom, zipline speljan med drevesi okoli kampa, masažami, wellness programi, savno, izposojo koles, malo plezalno steno, poskrbljeno pa je tudi za ribiče.

  Če se odpravite k temu jezeru, si v bližini oglejte še Mozirski gaj in grad Vrbovec.


  Preberi več »
   
 • Savinjski gaj

  46.33580 14.96444 14

  Kje ga najdete: pri kraju Mozirje pri Mozirskem gaju

  Velikost: 0,4 ha

  Globina: 1,5 m

  Jezero s prikupnim imenom se nahaja tik ob Mozirskem gaju. Je skoraj pravilne elipsaste oblike s prijetno energijo, ki se prenaša s parka cvetja, v katerega lahko nekoliko pokukaš. Ob njem je gostinski lokal, pred katerim so sedeli domačini in sem kar videla, kako uživajo v brezdelju.

  Preberi več »
   
 • Šoštanjsko ali Družmirsko jezero

  46.37843 15.06154 13

  Kje ga najdete: vzhodno od Šoštanja

  Velikost: 72 ha

  Globina: 85,5 m

  Šoštanjsko ali Družmirsko jezero se nahaja v kraju Šoštanj, ki je znano po zloglasni Termoelektrarni Šoštanj. In ravno bloki TEŠ-a dajejo jezeru značilen videz, na prvi pogled zelo industrijski, a naslednji trenutek prav posebno karizmatičen.


  Preberi več »
   
 • Jezera premogovnika Velenje

  46.37524 15.07552 12

  Kje jih najdete: zahodno od Velenjskega jezera, v premogovniku Velenje

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Do njih prideš mimo mojega ljubega lesenega pomolčka pri Velenjskem jezeru. Pot in cesta vodijo do premogovnika Velenje, ki je videti, kot bi prišla na luno. :D Kar precej jezer je tam, toda nisem se dolgo vozila okoli, izpostavila pa bom enega, ki je zanimivo v barvi minta. Spomnilo me je na jezero Kreda v dolini Radovne.

  Preberi več »
   
 • Velenjsko jezero

  46.37635 15.08570 12

  Kje ga najdete: severno od Velenja

  Velikost: 143,5 ha

  Globina: 54,5 m


  Velenjsko jezero je eno tistih, na katera ne pomislimo takoj, ko gre za kopanje v jezerih, čeprav je precej veliko. Pa vendar Velenjska plaža, kot mu upravičeno pravijo, ponuja celo vrsto aktivnosti. Izbirate lahko med naslednjimi vodnimi športi: vodni park, plavanje, surfanje, vožnja s pletno, ponuja pa še knjižnico, masaže in izposojo koles. Pri čolnarni se nahaja več gostinskih lokalov za počitek po raziskovanju lepo urejenih kolesarsko-sprehajalnih poti okoli jezer.

  Preberi več »
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.