DO SEDAJ OBISKALA ŽE

1102

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Savinjska

Savinjska
 
Razvrsti po:
 
 • Ribniki v Dolah

  46.24355 15.37400 12

  Kje jih najdete: v občini Šentjur v kraju Dole

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Trije ribniki so v zasebni lasti, a mi je lastnica brez problema dovolila par krogov okoli. Na kratko sva prijetno poklepetali, medtem ko sem občudovala leseno pravljično hiško ob največjem ribniku.

  Preberi več »
   
 • Ribniki v Goričici

  46.23886 15.36861 13

  Kje jih najdete: v občini Šentjur v kraju Goričica

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Trije ribniki v kraju Goričica bi lahko bili pravi mali skriti kotiček za oddih. Sredi narave, čeprav ob cesti, z leseno hiško in kaminom ter čolnom na obali. Za tiste trenutke, ko potrebuješ življenjski minimalizem: streho nad glavo, toplo odejo in okusno večerjo.

  Preberi več »
   
 • Gojitveni ribniki Goričica

  46.24258 15.36132 12

  Kje jih najdete: v občini Šentjur v kraju Goričica

  Velikost: max. 4,12 ha

  Globina: 2 m


  Ribnikov je pet, eden sameva na eni strani ceste, na drugi strani pa so v pravem gosjem redu postavljeni še štirje. Zanimivo lepi so, čeprav niso namenjeni obiskovalcem. Poti med njimi so me prevzele, saj si obdan z vodo z obeh strani. Četudi namenjena gojenju rib je z lahkoto tudi prostor za meditacijo.

  Preberi več »
   
 • Rajski otok

  46.24014 15.35275 12

  Kje ga najdete: na cesti proti Proseniškem

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ko sem ob cesti zagledala jezero z imenom Rajski otok, so se mi zasvetile oči! Dan je bil prečudovito sončen, v zraku je vel dišeč vonj po pokošeni travi in ribnik je bil videti prav veličasten. Jezero je bilo že na daleč videti prav živo. Ko sem se mu približala, sem ob leseni brvi, speljani do otoka, zagledala balone, na parkirišču pa je bilo že nekaj avtomobilov obiskovalcev zabave.

  Preberi več »
   
 • Mlaka v Cerovcu

  46.25600 15.36008 14

  Kje jo najdete: severno od kraja Cerovec

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  To je eno izmed tistih jezer, ki preizkusi živce in predvsem vztrajnost. Iskala sem ga po strmem blatnem klancu sredi gozda, se nato peš med podrtim drevjem spustila blizu njega in ugotovila, da ni vode. Nato sem našla (to se mi vedno zgodi potem, ko že prehodim težjo pot, hihi) lepo makadamsko pot, da sem se mu čisto približala, saj sem se želela res prepričati o stanju vodnatosti. In res, le mali potoček je nakazal, da tu sicer je voda, ampak verjetno po vejem deževju.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Glinskem

  46.25346 15.35107 13

  Kje ga najdete: ob cesti med Glinskem in Cerovcem

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ta ribnik, zagrajen in porasel z bički sem našla slučajno, saj ni viden na zemljevidu. Na satelitskem posnetku vidiš vodo, ki sicer ni prav nič posebnega.

  Preberi več »
   
 • Ribnika v Žepini

  46.24970 15.34940 14

  Kje ju najdete: med polji v naselju Žepina

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Ribnika se nahajata ob gozdu, do katerega vodijo polja in travniki. Preden sem prišla do vode, sem zašla h kmetiji, kjer sem gospo povprašala, kako lahko pridem k vodi. Po odgovoru na njeno vprašanje “zakaj” me je usmerila in še dodala, da nočejo več gojiti rib, saj jih ptice vse pojejo.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Proseniškem

  46.24305 15.34871 14

  Kje ga najdete: sredi polja ob robu gozda v naselju Proseniško

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik se nahaja ob robu gozda, do katerega vodijo polja. Takšna jezera so mi všeč, ker se je treba zanje potruditi. Niso ob cesti, ko le skočiš s kolesa in že uživaš, ampak se izgubljaš med neznanimi blatnimi potmi in v pričakovanju, da se pred teboj prikaže voda.


  Preberi več »
   
 • Deponija v Teharjih

  46.23161 15.33192 12

  Kje jo najdete: v kraju Ogorevc vzhodno od Celja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  V kraju Teharje blizu Celja sta dve takšni jezeri, ki sta videti lepi stoječi vodi, v resnici pa sta deponiji sadre. Voda tukaj zares pokaže svojo markantnost.

  Preberi več »
   
 • Ribniki v Zabukovici

  46.21366 15.17748 13

  Kje jih najdete: v gozdovih kraja Zabukovica južno od Žalca

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Trije ribniki v gozdu so vsak zgodba zase. Prvega najdeš hitro, saj ga vidiš z makadamske poti. Spustiš se po klancu navzdol in se približaš osamljenemu ribniku, obdanem z bičji in gozdom. Zaraščeno drevje odkimava ob misli, da ga obkrožiš.

  Preberi več »
   
 • Jezerci v Bio parku Nivo

  46.24125 15.16670 13

  Kje ju najdete: v parku blizu ribnika Vrbje južno od Žalca

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Bio park Nivo je mali park z veliko energije. Nastal je z namenom vzpostaviti naravno ravnovesje okolice dela degradiranega zemljišča ob tovarni v Vrbju. Blagodejne učinke na njihovo počutje so sprva zaznali delavci, prisotnost energetskih sevanj pa so potrdili tudi radiestezisti. Po njem se sprehodite po urejeni poti z energijskimi točkami, ki so razdeljene po čakrah, označene z rožicami različnih barv in področjem pozitivnega vpliva.

  Preberi več »
   
 • Gmajna pri Nivo

  46.23850 15.16788 13

  Kje jo najdete: ob Savinji južno od Žalca

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Stoječa voda z zanimivim imenom Gmajna pri Nivo ali Žalska gmajna je skrita za zaraščeno potjo tik ob Savinji. Z vseh strani jo obdaja zelena narava in tudi na vodi se je razraslo zelenje, ki vodi daje prav poseben videz. Zraven stoji majhna lesena hiška, ob njej se bohoti čudovito drevo zeleni bor, skupaj pa pišeta pravo pravljično podobo. Zagotovo tu najdeš krasen miren kotiček za branje knjige na mali leseni klopci.

  Preberi več »
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.