Ribnik druskovic 7 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik Druškovič

Kje ga najdete: ob cesti južno od Prebolda

Velikost: 0,1 ha

Globina: 4 m

Turistični ribnik Druškovič sem obiskala na neko nedeljsko popoldne. Starinske table ob cesti so me zbegale, saj nisem vedela, ali ribnik lahko obiščem, ali je zaprt za javnost.

S kolesom sem previdno zapeljala na dvorišče in obkrožila hišo, da najdem ribnik. Zagledala sem ga za zaklenjeno leseno ograjo in v tistem trenutku je pričelo deževati. Umaknila sem sepod streho kozolca in v nekaj minutah naredila master plan: nujno moram pozvoniti, da me lastnik popelje za ograjo.

Počakala sem, da se kapljice izlijejo in pristopila k hiši. In pozvonila. Zavese ob oknu v prvem nadstropju je odstrl starejši gospod in pogledal ven. Nasmejala sem se mu in pomahala. Vrata hiše je odprla njegova žena, ki sem se ji nerodno predstavila. V tem času je prišel na dvorišče tudi gospod, ki sem mu pojasnila, zakaj sem tukaj.

Pojasnil je, da je ribnik odprt za javnost, in odpravila sva se proti vodi. Kolo sem pustila pri vhodu hiše in tako se je začela prava vodena tura okoli malega ribnika. Ko je odklenil leseno ograjo, sem vzkliknila od presenečenja, kako zelo urejeno je! Neskončno čudovitih detajlov, ko so leseni zajčki, krasni trije žari, cvetoči lokvanji, lesen mostiček, bambusi, cvetlice, grmovje … Odpravila sva se po poti okoli in v tem času mi je gospod pojasnil, da sta to z ženo urejala zadnjih 20 let. Sin je postavil malo leseno hiško s savno, na drugi strani pa je lokal z lesenimi klopmi in stoli. Vse ustvarjajo v delavnici zraven hiše in ribnika. Neverjetno lepa zgodba o malem turizmu z velikim T. Domačnost gostiteljev pritegne tudi veliko tujih gostov, ki se radi vračajo tudi zaradi bazena s krasno urejeno okolico. Mali skalnjak z leseno hiško kot iz pravljice, lučke okoli bazena, male mizice za posedanje ob kavici …

Gostje lahko uživajo v športnem ribolovu postrvi, hranjene zgolj s hrano, ki jo najdejo v ribniku. Prostor ob ribniku je namenjen raznoraznim praznovanjem zaključenih družb, piknike ali zgolj obisku na kosilo. Z ribnikom sicer skrbno upravlja njun sin Jure.

Kar nisem se mogla načuditi, kaj vse zmorejo ustvariti roke družine z vizijo! 


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.