Visnja gora izvi kosce 6 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Izvir potoka Kosce

Kje ga najdete: v dolini pri Vrhu pri Višnjo Goro

Velikost: neznano

Globina: neznano


Ta miniaturna vodika mi je vzela veliko več časa, kot sem načrtovala, zato mi je tisti dan tudi malo porušila plane.

Galerija

 
 

Od Višnje Gore vas najprej čaka nekaj kilometrski klanec, ki se je pri meni zaključil pri skupini lovcev oz. ljubiteljev streljanja, ki so stali na sredini ceste. Že par kilometrov pred tem sem namreč slišala odmeve strelov. :D Povprašala sem jih, kako pridem do tega izvira, in prijazno so me usmerili malo nazaj, nato pa levo dol gozdnato dolino. Da pa ne morem s kolesom, ker je samo pešpot.

Ko sem našla pravo kolovozno pot, ki je res postajala vse ožja, kar nisem želela prikleniti kolesa ob drevo in ga pustiti samega. Vozila sem, dokler je šlo, potem pa sva pač hodila eden zraven drugega.

Potka je res lepa, veje se med divjim gozdom s podrtimi drevesi na eni strani in visokim prepadom na drugi. Kar nekaj časa hodiš in ko prideš do cilja … razočara velikost te stoječe vode! :D Res majhen izvir, mikro-slap in osamljena klopca je vse, kar sem uspela najti v bližnji okolici. Sicer so nekje blizu večji slapovi, tako da je lahko to prav lepa ideja za mini izlet.

Ko sem se vračala nazaj gor, sem stopila globoko v blato, pri čemer pa mi kolo ni bilo prav v nobeno pomoč. V bistvu sem ga rinila poleg sebe kot ranjenega vojaka. :D


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.