Ribniki zeje 3 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribniki Žeje

Kje najdete 3 ribnike: v kraju Žeje pri Naklem

Velikost: 1 ha

Globina: 3 m

Trije majhni ribniki, skoraj enako veliki in podobne oblike, presenetijo s svojo življenjsko energijo! Ko jih gledaš na zemljevidu in slediš cestam, ki do njih vodijo, si ne zamisliš, da bo ob obisku toliko obiskovalcev. Kljub temu, da se nahajajo tik pod avtocesto. Na zadnjem ribniku mrgoli ribičev, ki se predajajo komercialnemu ribolovu, medtem ko sta prva dva mirnejša z nekaj športnimi ribiči.


Videti so kot velika družina, saj je občutiti, da se poznajo med seboj. Skupaj čistijo ulovljene postrvi, ki jih lahko z dokupom odnesejo domov. Tudi otroci so že spretni s palicami in potrpežljivo čakajo na svoj ulov.

Brunarica ob zadnjem ribniku je polna do zadnje mize. Morala sem čakati na prazno mizo, a se je izplačalo, saj sem si privoščila slastno postrv na žaru. Sicer ni plavala v domačem ribniku, a užitek zato ni bil nič manjši. :)


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.