Jezero mola 5 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Jezero Mola

Kje ga najdete: v parku v Ilirski Bistrici

Velikost: 68 ha

Globina: 12 m

Do jezera Mola se voziš po makadamski potki, ki vodo kar nekaj časa skriva. Ko sem se vozila, sem bila že kar malo nestrpna, kdaj bom ugledala umetno jezero, ki so ga naredili za čiščenje reke Reke.

Galerija

 
 

Na klancu sem zavila levo pri tabli za Rezervat, prišla do hiše in takoj pomislila, da sem nekomu spet stopila na domače dvorišče. K sreči ni bilo nobenega, zato sem pustila kolo sredi travnika in stopila k vodi. Spet eno tistih jezer, pri katerem znori domišljija zaradi popolne tišine, ki jo zmotijo skakanje rib, glasne race in motorka, ki daje v ozadju ritem vsej tišini …

Na poti proti naslednjemu ribniku mi je prijazni domačin povedal, da jezeru Mola domačini pravijo Klivnik, saj je bila nekoč blizu jezera hiša pri Klivnikih. Jezeru Klivnik, ob katerem je bila nekoč hiša pri Lumpih (:D), pa pravijo Mola. v najinem pogovoru je dejansko cel čas mešal obe jezeri. Prav tako mi je pokazal smer Snežnika, Nanosa in Vremščice. Tudi za smer Kočevja je takoj vedel, saj je nekoč vse prehodil.

Jaz bom jezeru Mola rekla kar Mola, saj je vendarle tako zapisano v vseh uradnih zapisih.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.