Koseski bajer pomol 3 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Koseški bajer

Kje ga najdete: na obrobju Ljubljane, natančneje na zahodni strani Šišenskega hriba vzhodno od soseske Mostec

Velikost: 3,8 ha
Globina: 3 m

Koseški bajer, Martinek bajer ali Koseško jezero je manjše jezero na obrobju Ljubljane, ki je zelo priljubljena točka Ljubljančanov. Okrog je urejena sprehajalna pot s klopmi, ob jezeru pa par razglednih pomolov in čudovita lesena ploščad v obliki čolna. Ob sončnem dnevu na terasi posedajo domačini in uživajo sončne žarke. Nemalo je tudi mladine, ki s seboj prinese kakšno pločevinko piva in s telefonom v roki lovijo instafotke. ;)

V neposredni bližini bajerja je Pot spominov in tovarištva (PST), ki zaokroža Ljubljano in je zelo priljubljena trasa za tekače. Vožnje s kolesom ne priporočam preveč, še posebej, če imate radi hitro vožnjo, ker zna biti na PST res gneča ... slalom med sprehajalci, vozičkarji in tekači ni ravno adrenalinske narave. ;)

Na Koseškem bajerju je mogoč tudi ribolov, in sicer krapolov, som-olov, rdečeperke-lov, ostriži-lov in smuče-lov. Saj vem, da te besede ne obstajajo, no. :) Dovolilnice so na prodaj v bližnji Gostilni pri Cvičku. Tukaj je tudi lušna terasa za kofetkanje.

Bajer je sicer precej umazan, tako da ni primeren za kopanje, je pa super za drsanje, če zima postreže z dovolj mraza. In letos je bila zima tko prijazna do mene, da je zamrznila bajer, da sem lahko naredila čudovite fotografije in se vrtela po ledu kot majhen otrok. Za takšne male radosti nisi nikoli prestar, se strinjaš? :)

Zakaj mi je bajer všeč?

Bajer se nahaja tik ob PST, zato sem večkrat tudi tekla mimo. Ko se mi zahoče energija ob vodi, je Koseški bajer najhitrejša opcija, če živiš v mestu. Blizu je tudi slaščičarna Kresnička, kjer imajo zelo dober sladoleeeed. ;)

Ni ravno prostor, kjer iščeš mir in tišino, pa vendar ni nikoli hrupno in če imaš srečo, da najdeš prosto klopco ob bregu bajerja, je čisto v redu za svoje trenutke tišine.

 

Kje se nahaja

Oglejte si še ostala jezera

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.