Bajer goricice 6 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Mlaka v Goričicah

Kje ga najdete: v kraju Goričice med Žerovnico in Gorenjim Jezerom

Velikost: neznano

Globina: neznano


Ta presihajoča mlaka je ena tistih, ki sem jo našla po naključju, saj je nisem zasledila v nobenem viru. Opazila sem jo s ceste, ko sem se vozila od Cerkniškega jezera proti gradu Snežnik.

Galerija

 
 

Zavila sem s ceste, se spustila po strmem klancu in vprašala gospo, ki je s tremi otroci stala ob vodi. Povedala mi je zgodbo o hiši, v kateri je do lani živel gospod, ki je skrbel za mlako. Sedaj okolico urejajo sinovi, so bile pa nekdaj okoli mlake zasajene cvetlice, ko je bila živa tudi gospodova žena. Danes je mlaka priljubljeno otroško zbirališče za lovljenje žab.

Povedala mi je tudi, da Cerkniško jezero poplavi prav do tukaj.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.