Rimski vrelec moja jezera manca korelc sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik ob Rimskem vrelcu

Kje ga najdete: vv Kotljah na Koroškem

Velikost: neznano

Globina: neznano


Ribnik se nahaja ob Rimskem vrelcu, ki so ga pričeli gospodarsko izkoriščati konec 19. stoletja v času Avstro-Ogrske. Tu so postavili manjše zdravilišče, znano kot Römerquelle. Domačini so ji pravili “kiseva voda”. Kaj se imenuje Rimski vrelec, ker so na tem mestu našli dva kipa iz rimskih časov.

Nekdaj je bila to ena najbolj cenjenih mineralnih vod, bila je najbolj prodajana v vseh večjih mestih Avstro-Ogrske in so jo izvažali tudi v ZDA. Vodo so priporočali predvsem slabokrvnim ljudem in proti boleznim srca in ožilja. Med drugo svetovno vojno je bil v stavbi zdravilišča štab gestapa, po vojni pa gostilna, internat metalurške šole, počitniški dom in hotel. Hotel je bil v devetdesetih letih v celoti prenovljen in dolga leta priljubljena dopustniška točka turistov in športnikov iz vse Evrope. 


Vir: wikipedia


Galerija

 
 

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.