Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Bukovniško jezero

Kje ga najdete: med Bukovnico in Dobrovnikom

Velikost: 7 ha

Globina: 3 m

Bukovniško jezero leži sredi kostanjevo-bukovega gozda. Je pravi biser Pomurja, saj ponuja celo paleto možnosti za počitek, sprehode, otroško igro, kolesarjenje, piknik v naravi, praznovanje v koči, ribolov in nabiranje nove življenjske energije. Spoznajte njegove številne krasne zgodbe.

Ko se pripeljete proti jezeru, boste najprej zagledali sodobno parkirišče za avtodome, okrepčevalnico in informacijsko pisarno, kjer vas bodo opremili z vsemi informacijami ter bogato ponudbo prekmurskih spominkov.

Ideja za celodnevni izlet ob Bukovniškem jezeru

Za začetek se sprehodite okoli jezera po gozdni učni poti, dolgi okoli 2 kilometra in spoznajte jezero s 6 informacijskimi tablami. Na poti se ustavite pri znameniti kapelici sv. Vida, pri kateri žubori izvir z vodo z istim imenom. Izvir je poznan po svoji blagodejni in zdravilni moči, v katero verjamejo že od nekdaj. Ustno izročilo pravi, da se je mnogim izboljšal vid ali pa so celo spregledali, če so si izpirali oči z vodo iz izvira sv. Vida.

V bližini kapelice in izvira je energijski park s 26 označenimi energetskimi točkami, ki vas napolnijo z novo energijo. Radiestezisti so ugotovili, da v okolici jezera potekata dve liniji moči oziroma tako imenovane zmajeve črte, ki naj bi se križali ravno na mestu kapelice. To območje je znano kot romarsko središče, še posebej na 15. junij, ko goduje sveti Vid.

Ko se boste naužili energije, prestopite leseni Most ljubezni, ki vas vodi do jezera. Ustavite se ob eni izmed koč ob jezeru, kjer se okrepčate, nato pa poiščite štiri lesene like, ki imajo vsak svoje prikupno poslanstvo:

Vila Rusalka skrbi za dobro ljudi, Vila Orhideja za rastlinski svet, Škrat Blagodejnik za Vidovo kapelico, Žabec Jezernik pa bdi nad živalmi okoli Bukovniškega jezera.

Kopanje v jezeru sicer ni predvideno, ampak ko ob jezeru ni ribičev, se kdo opogumi in se v vodi ohladi.

Izlet lahko zaključite v pustolovskem parku, kjer boste uživali v adrenalinu na 5 različnih plezalnih poteh.

Pri Bukovniškem jezeru je še eno čisto majhno pri koči.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.