Verzej ucna pot ribniki prekmurje moja jezera manca korelc 1 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnika v Veržeju

Kje ju najdete: v Veržeju na učni poti mrtvica reke Mure

Velikost: neznano

Globina: neznano


Ribnika sta del gozdne učne poti v Veržeju. Murski logi in mrtvice reke Mure so pravi naravni biser, učna pot pa vas bo popeljala po naravnih znamenitostih, kot so travnik ozkolistnih belih narcis, ki jih v vzhodni Sloveniji najdemo le tukaj, druge redke zavarovane rastline, lesne gobe, očarala vas bo pestrost kačjih pastirjev, raznolikost ptic, ki jih lahko spoznavate s ptičje opazovalnice. 

Galerija

 
 

Zanimivost mrtvic (panobiketrip.si): vsaka rečna poplava spremeni obliko okljukov. Spremembe se kažejo v nastanku novih rokavov mrtvic, zasipavanju prejšnjih mrtvic inugrezanju dreves s slabim koreninskim sistemom, ki jih zasuje pesek. Posledica tega zasipavanja pa so zraščene mrtvice, ki postopoma preidejo v močvirje in nazadnje postanejo kopno. Mrtvice so večinoma stoječe vode, bogate s floro in favno stoječih voda.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.