Naravni park jovsi ribniki sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Naravni park Jovsi

Kje ju najdete: ob makadamski poti proti naravnem parku Jovsi

Velikost: neznano

Globina: neznano

Naravni park Jovsi so 460 ha obsežno območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste.

V parku najdete 2 ribnika, ob katerih se nahajata opazovalna stolpa. Ob mojem obisku je bil eden zaradi vzdrževalnih del na žalost zaprt. Na spletu sem prebrala, da sta od januarja 2019 ponovno v uporabi.


Lahko se podate tudi na Koščevo pot, ki iz Kapel vodi do obrobja Jovsov. Z opazovanjem in s pomočjo informativnih tabel lahko spoznavate naravo. Raziskovalci po duši lahko z daljnogledi in teleskopi spremljate življenje živali.

Vir: discoverbrezice.com

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.