Sentjernej mihovica ribnik 4 1 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Jezero v Mihovici

Kje ga najdete: na domači kmetiji v Mihovici

Velikost: neznano

Globina: neznano

Jezero v Mihovici mi bo ostalo v spominu kot eno tistih, ki te poveže z neko višjo energijo.

Ko sem prikolesarila v smer jezera, sem na levi strani najprej zagledala srnjačka. Presenetljivo blizu ceste je čakal in me gledal, dokler nisem prišla preveč blizu. Strumno jo je ucvrl proti gozdu, za njim pa nato še cela druščina.

Galerija

 
 

Še nekaj metrov naprej in zagledala sem vodo. Ustavila sem se, da se naužijem vodnega odkritja. Tudi okoli vode so bile živali, zato sem predvidevala, da je to domače posestvo.


Počasi sem stopala okoli vode, da morda srečam domače in se predstavim. Najprej sem v daljavi zagledala psa, nato pa še gospo. Pomahala sem ji in se ji približala. Z nasmeškom sva si segli v roke, pojasnila sem ji svoj obisk in navdušena je bila nad mojim komplimentom, kako čudovito imajo doma.

Naslednjo uro sva ob kavi klepetali o današnjih časih, vzgoji otrok, (nes)pametnih telefonih in podobnim. Občasno organizira poletne počitnice za otroke, ki jih uči delovnih navad skozi aktivnosti na kmetiji. Čudovito!

Povabila me je tudi na otok sredi jezera, na katerem bivata dva več kot prikupna pasja mladička, ki sta osvojila moje sicer bolj mačje srce. Skakala sta po meni, kot bi me poznala že celo svoje kratko življenje.

Druženje z osebo tako velike duše napolni za dneve naprej in nazaj. Hvala, gospa Katarina, za prijeten klepet, ki mi bo ostal v jezerskem spominu.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.