Ribniki stan 3 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribniki v Stanu

3 ribniki

Kje jih najdete: na travniku v naselju Stan

Velikost: neznano

Globina: neznano


Vsako jezero nosi svojo zgodbo, a redka imajo tako posebno kot ribniki v naselju Stan pri Mirni.

Galerija

 
 

S kolesom sem se spustila po kratkem klancu navzdol po Kraljevi dolini in se ustavila na travi. Najprej sem zagledala čisto mali ribnik, prepreden z bički, nato sem sem počasi stopala naprej do drugega ribnika. Ob njem je stal starejši gospod in tiho opazoval vodo. V trenutku me je prevzelo nekakšno spoštovanje do gospoda, ki je mirno in z ljubeznijo zrl v ribnik. Začutila sem, da se tukaj skriva posebna zgodba ...

Počasi sem se približala vodi in naglas pozdravila gospoda. Stopila sem k njemu in se predstavila. Nekako sem čutila dolžnost, da povem kdo sem in pojasnim, zakaj sem se znašla ob njegovi vodi. Gospod Dušan je bil najprej nekoliko začuden nad kolesarko, ki se je znašla tukaj, toda kaj kmalu mi je pripovedoval o sebi.

Povedal mi je zgodbo o ribah v ribniku, pripovedoval o otrocih, ki so zapustili rodni kraj in šli svojo pot, potožil o svojem zdravstvenem stanju, ki ga sili v počasno hojo. Žena je bolj pri močeh, zato zdaj ona kosi, skrbi za vrt ob hiši, kjer živita, in opravlja druga dela. Vsaka beseda je izžarevala težko breme v srcu.

Čez nekaj tednov mi je poslal elektronsko sporočilo … Pravi, da mu je všeč moj projekt in dodal, da naj zapišem svoje občutke o tem koščku naše domovine ...

To so moji občutki … menim, da so Moja jezera zgodba o odkrivanju neznanih jezer in takšnih zgodb, ki segajo do dna duše. Zgodba o minljivosti vsega, kar poznamo, ki nas spomni, da moramo biti srečni ob tistem, kar nas obdaja. Jezera in ljudje.

Vesela sem, da sem imela priložnost poslušati zgodbo o minljivosti in upam, da sem olajšala vsaj delček bremena za kratek čas.

---

Ko je bil še pri močeh, je zgradil makadamski cesto do Mirne, za katero še Google ne ve. In ob njej se nahaja še en ribnik.

Zraven njegovih dveh ribnikov se nahaja še eden, toda ta je sosedov.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.