Ribnik plastenka 5 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnika Plastenka

Kje ju najdete: severovzhodno od naselja Radomlje

Velikost: 0,8 ha

Globina: 6 m

Ta ribnika z zanimivim (ob drugem ribniku se izkaže, da tudi pomenljivim) imenom se nahajata ob cesti Radomeljske čete izza ograje. Po travnikih mimo hiš sem se mu približala in takoj ob vstopu prekinila mir dvema ribičema. To je postala moja stalna praksa. :D

Galerija

 
 

Naredila sem nekaj fotografij in ju povprašala, ali se da s kolesom okoli. To me vedno zelo zanima, ker je vsako jezero videti drugače z druge strani. Pravita, da nista prepričana, saj je zelo zaraščeno. Pojasnim jima, zakaj sem pravzaprav tukaj, zakaj kalim njun ribiški mir in navdušeno povem, da je tukaj še en manjši ribnik, za katerega nista vedela. Odpravim se naprej po ozki potki, mimo še drugih ribičev, in prispem do res gostega grmovja, mimo katerega je še peš težko priti. Priklenem kolo ob drevo in se peš odpravim v raziskovanje. Hitro najdem drugi ribnik, ki je bolj osamljen. Veliko smeti okoli njega sicer so sicer dokaz, da ga tu in tam obiščejo nemarni obiskovalci, brez občutka, da je treba pospraviti za seboj. OK, saj se ribnik imenuje Plastenka, pa vendar ni treba tega tako nazorno sporočati. ;)

Na desni strani sem opazila še en ribnik, ampak ne morem z zagotovostjo reči, ali je to dejansko tretji ali se drži drugega. Odtečem po lepi potki okoli drugega ribnika, si rečem, da bom šla naslednjič pa res v normalnih čevljih, ne SPD-jih, vmes postanem za lepo fotografijo in se pri hiški na kratko ustavim pri gugalnici. Odgugam hitre pol minute (zakaj hudiča se mi mora vedno muditi) in se odpravim nazaj h kolesu. Ko sem prišla okoli ribnika, sem ugotovila, da je ta goščava povsod enaka … pozabila sem, iz katere smeri sem prišla in za par trenutkov pomislila, da sem izgubila kolo. Jao … Malo gor in dol med grmovjem, ki mi je podarilo nekaj prask za spomin, in potem sem ga našla. Huh! Res redko pustim kolo tako čakati in mislim, da bom to storila še redkeje. :P

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.