Ribnik crnelo8 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnika Črnelo

Kje ju najdete: vzhodno od naselja Radomlje

Velikost: 2,4 ha

Globina: 3 m

Ribnika se nahajata ob športnem parku Radomlje. Do tja sem manevrirala med koreninastimi ozkimi potkami, na katerih sem morala nositi kolo, saj raje ne tvegam kakšnega odveč padca. :D Takšni dostopi so mi všeč, ko skoraj neprekinjeno gledam v zemljevid, opazujem okoli sebe in se orientiram, če sem sploh v pravi smeri.

In potem, ko najdem vodo, se ustnice samodejno raztegnejo v nasmeh. ;) Prvi manjši ribnik od dveh si bom zapomnila po podrtem drevesu z malimi belimi cvetovi, katere listke je veter raztresel po vseh gladini vode, zato je videti, kot bi se pripravljal na poroko. :) Do drugega sem gazila po goščavnati potki, rinila s kolesom in z nogama pobirala male praske. Bojne rane jim pravim. :P Svetujem, da imate dolge hlače, ko se odpravite sem. :)

Zapeljala sem se po poti okoli drugega ribnika, ki je del poučne okoljske poti Blata-Mlake. Informacijska tabla poduči o življenju o ribniku. Umetno jezerce je dom krapom, želvam, čapljam, racam, številnim pticam, žabam, kačjim pastirjem in vodnim drsalcem. Slednji so mi od nekdaj zanimivi, ker s tako lahkoto in brezskrbno drsajo po vodni gladini.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.