Sestrsko jezero medvedce 1 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Sestrško jezero

Kje ga najdete: med polji v kraju Sestrže

Velikost: 150 ha

Globina: 1 - 4 m

Galerija

 
 

Sestrško jezero ali zadrževalnik Medvedce je vodni zadrževalnik za zadrževanje visokih voda Polskave. Je posebno ohranitveno območje, območje Natura 2000 in naravna vrednota državnega pomena.

Je ekološko pomembno območje, opravlja funkcijo ribogojnice, skupaj z okoliškimi poplavnimi gozdovi pa nosi status mednarodno pomembnega območja za ptice.

Tukaj živi deset vrst dvoživk, 49 vrst kačjih pastirjev, več kot 200 vrst ptic ter številne redke močvirske in vodne rastline. V določenem obdobju tukaj domuje preko 7000 ptic.

Obiskala sem ga pozno popoldne, ko mu je sonce dajalo romantično svetlobo. Večje je, kot sem pričakovala, in zelo spokojno. Velika tabla opozori, da je prepovedano kopanje, ribolov in vožnja po jezeru. Vsekakor pa povabi k sprehodu, teku ali kolesarjenju okoli jezera.

Priporočam ljubiteljem opazovanja ptic.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.