Vaski kal stari log 3 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Vaški kal

Kje ga najdete: v Starem Logu

Velikost: neznano

Globina: neznano


Sredi naselja Stari Log se nahaja vaški kal. Nekdaj je bilo mnogo več vode, saj je imela stoječa voda tudi pomembnejšo vlogo za prebivalce. Stari Log sodi med starejša naselja na Kočevskem, ki med hišami nosi mnoge zgodbe zgodovine. Moj obisk pa je dodal še eno, bolj hudomušno.

Galerija

 
 

Ko sem prikolesarila do vode, sem vse okoli našla ograjo. Najprej sem za pot do vode vprašala enega gospoda, ki me je poslal na drugo stran. Tam sem priklenila kolo, da se bom po zapuščeni in zaraščeni kotanji spustila do vode.

Moj načrt ni bil všeč domačim romskim psom, ki so se zapodili proti meni in lajali, kolikor jim je dala volja na lenobno sončno soboto. Prvih nekaj minut sem se naredila zelo pogumno, odločno stopala proti njim in jim govorila, da pač moram do vode in da mi je vseeno, če njim to ni po godu. Sklonila sem se pod ograjo in naredila nekaj korakov po travniku navzdol. Še bolj so začeli riniti vame, zato sem stekla nazaj na cesto. Moje verjetno zares smešno dejanje je opazil gospod na drugi strani ceste, ki me je pomiril, da psi zgolj lajajo, ne grizejo.

Nisem verjela na besedo in gospodu povedala o svoji vodni nameri. Približala sva se ograji in računala, po kateri poti bi najbolje prišla čez. Mimo psov, dveh konk in divjega prašiča, huh.

Medtem je z druge strani pristopil sosed, gospod Troha. Obdan s psi, ki jih je komandiral, več kot očitno že velikokrat poprej, je prihajal proti nama. Še njemu sem obelodanila, da moram nekako do vode, ampak se bojim živali. Prijazno se je ponudil, da me pospremi do vode. Kako fino! Povedal mi je tudi, da je bil kal včasih veliko bolj vodnat in da je lokalna skupnost skrbela za okolico. Dandanes menda ni toliko posluha za ureditev vode, ki je bila svoje čase ključna za vaščane.

Lahko rečem, da je Vaški kal v Starem Logu zame najbolj adrenalinski kal doslej. Obema gospodoma najlepša hvala za pomoč!


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.