Ziri racevsko jezero 2 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Račevsko jezero

Kje ga najdete: v Hlevnem Hribu med Žirmi in Vrhniko

Velikost: neznano

Globina: neznano


Račevsko jezero je Moje jezero številka 500! Za vedno mi bo ostalo v spominu po okrogli številki in posebni zgodbi o dostopu do vode ...

Do jezera sem prikolesarila od Vojskega nad Idrijo do kraja Hlevni vrh med krajema Žiri in Vrhnika. Zemljevid kaže, da se blizu ceste nahaja jezero in hitro sem šla v akcijo, da najdem pot do vode.

Galerija

 

Vse okoli ga zarašča gozd in bolj sem krožila s kolesom, bolj sem se oddaljevala od vode. Jezero, ki se je sprva zdelo tako blizu, se mi je kot nalašč umikalo.

V bližini jezera so hiše, zato sem zaklicala proti sedečim na domači terasi, kje se nahaja pot. “Ni je, čez grmovje moraš iti.” sem dobila v odgovor in tako se je dogodivščina pričela.

Kolo sem pripela za drevo in šla v lov za najbolj optimalno pot med drevesi, grmovjem in trnjem. Takoj sem čutila, da bo to prav posebno doživetje. Sprva sem našla mali dostop do pogleda na vodo, toda breg je bil nekaj metrov pod mano. In sem šla naprej … proti desni strani, da najdem klanček do vode. Prikazal se je med trnjavim grmovjem, a me ni ustavilo. Počasi sem si utirala pot, stopala na veje, se plazila pod njimi, s selfie palico umikala pajčevine in pri vsem poskušala biti čim manj pozorna na pajke. Nisem ljubiteljica teh malih srhljivih živali.

Za trenutek sem pomislila, kakšna norost je pravzaprav to plazenje med bolečim trnjem in umazanimi vejami, toda voda kot neizbežen cilj je vsakokrat tako močna motivacija, da se požvižgam nad smešnostjo moje pojavnosti v danem trenutku.

Ko sem se pripazila do vode, je bil občutek neznansko, božansko zmagovalen. Prosti pogled na vodo umiri skeleče ranice od trnjev in pusti za seboj nemiren “ali bom prišla k vodi” strah.

Nekaj fotografij, par videov za story na družbenih medijih ter nazaj pod veje in med grmovje h kolesu. S seboj sem nesla cel kup iglic in malih vejic, ki so se mi ujele v lase, ter posebne doživljaje, za vedno ujete v veje spomina.

500 jezer, lahko rečem, da sem na tretjini svoje jezerske poti. Grem dalje, si z mano?


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.