Vremscica kal 9 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnika na Vremščici

Kje ju najdete: na poti proti hribu Vremščica

Velikost: neznano

Globina: neznano


Dva ribnika sredi zasneženega polja proti hribu Vremščica sta mi dala prav posebno doživetje. Obiskala sem ju na nedeljsko popoldne, ki je bilo na moji poti ovito v meglo in mraz.

Obula sem pohodniške čevlje in pot pričela na parkirišču ob cesti. Po zaledeneli poti sem navdušeno pričela dogodivščino med smrekami. Lepa pot me je spremljala navzgor, sonce pa se je vse bolj skrivalo za belo meglo … Hoja je postajala vse bolj podobna kakšni odpravi na severu, saj se okoli ni videlo skoraj nič. Od blizu sem občudovala zaledenela drevesa in se zaljubila v bele borovce, ki so me očarali z iglicami v ledenem oklepu.

Ko sem prišla do belega polja k ribnikom, sem jih komaj našla! Skriti pod snegom in meglo so se mi sramežljivo nastavili v popolnoma bel kader.

Za nazaj se je prikazalo sonce. Hrib je odprl prelep razgled na okoliške vasi in odprl pogled na lepo naravo na Vremščici. Do vrha se nisem povzpela, saj sem hitela dalje po jezerih. Sem pa kasneje našla še eno kal tam okoli, tako da se vrnem. Naslednjič do tretje kali in do vrha!


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.