Naravna toplica klevevz 7 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Klevevž

Kje ga najdete: sredi vinogradov v Goriških

Velikost: neznano

Globina: neznano

Temperatura vode: 21-25 stopinj celzija


Naravna toplica Klevevž je mali zeleni turistični zaklad Dolenjske, ujet med vinogradi blizu kraja Šmarješke Toplice, kjer potok Radulja ustvarja čudovito sotesko z manjšimi slapki. Poznal jih je že Janez Vajkard Valvazor in omenil v svoji Slavi vojvodine Kranjske.

Poznan je po termalni vodi v kamnitem bazenu, ki poleti in pozimi greje s svojimi 21 do 25 stopinjami. Vse bolj priljubljen med kopalci je lepa ideja za izlet, ki postreže tudi z grajskim parkom z mlinom, drugimi termalnimi izviri in kraškimi jamami pod nekdanjim gradom Klevevž. Spodnja Klevevška jama je poznana kot edina topliška jama na Slovenskem.

V bližini so terme Šmarješke Toplice, v katerih se lahko namočite še bolj udobno.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.