20170328 150555 01 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik Želodnik

Kje ga najdete: severno od vasi Želodnik pri Domžalah

Velikost: 2,8 ha

Globina: do 2 m

Ta ribnik me je ob obisku zelo lepo presenetil. Z mirno vodno gladino kraljuje ne daleč stran od glavne ceste, rahlo skrit za drevjem, tako da moraš nujno stopiti tisti korak več, ki ga večina na naredi. Je večji, kot sem si predstavljala z zemljevida, zanj je značilna nekakšna skakalnica na sredini. Če kdo ve, kaj točno to je in čemu je namenjeno (če je sploh čemu), naj mi, prosim, sporoči. :)


Zapodila sem se po levi strani na potko, ki je postajala vse bolj neprijazna do kolesa. Ni speljana vse naokoli in ni namenjena kolesarjem. :) Toda kaj pa je to zame, ali sem hodila ob kolesu in ga rinila, na določenih mestih pa sem ga preprosto dvignila in nekako splezala čez neravne predele. ;) Na manjši jasi je sameval ribič, ki sem ga temeljito izprašala. Veste, ta moj projekt me dela vse bolj firbčno in če srečam kašknega človeka, ga brez zadržkov sprašujem. Na začetku mi je bilo še malo nerodno in moj pitch, kdo sem in kaj se grem, je še malo nedodelan. Vaja dela mojstra! In jezer ne bo kar tako zmanjkalo, verjamem, da ga bom izpilila do onemoglosti. :D

Nekdaj je bil na tem mestu glinokop in vse okoliške hiše so zgrajene iz tukajšnjih opek. Ribič je bil presenečen, da je tod zavila kolesarka, saj ribnik ni tako priljubljen kot bližnje Gradiško jezero. Ha, ravno zato so mi všeč takšni mali skriti biseri! Orientiral me je še po kolovozu, po katerem pridem naokoli na drugi stran ribnika, ki sicer ne vodi ob vodi in na kolesu te pošteno preruka. :D

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.