20170328 180619 01 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik Florida

Kje ga najdete: med polji v kraju Dob pri Domžalah

Velikost: neznano

Globina: neznano

Na tem koncu Slovenije so tisti, ki dajejo ribnikom imena, zares zabavljači. :D Ne daleč stran je pri Moravčah je namreč ribnik z imenom Havaji. Za Florido mi je povedal ribič ob ribniku Želodnik, ki je pojasnil, da ima takšno ime, ker je enake oblike kot država Florida. Hm, bolj kot ju primerjam, manj podobnosti vidim, pravzaprav. :D

Pa vendar ime ni hec, saj se z imenom šopirita dve tabli, ki usmerjata k ribniku. V knjigi Vsa slovenska jezera iz leta 2001 avtor to jezero sicer poimenuje Krtinski ribnik. Ta se nahaja sicer sredi polja, obdan pa je s potokom, tako da sem morala do njega pravzaprav čisto okoli. Lahko bi se reklo, da sem morala iti okoli riti v varžet. :D Predvidevam, da ni zelo priljubljen med domačini, saj je naključna sprehajalka dejala, da ni bila še nikoli ob njem, čeprav je vedela, kje vodi pot do vode. Tabla ob vhodu k ribniku te opozori, da kopanje in drsanje ni dovoljeno, ravno tako vožnja s plovili.

Ribnik je zanimive oblike, ne ravno floridovske, toda zareza kopnega vanj ga naredi posebnega. Ob njem ni človeške gneče, lesene klopce ti nudijo prostor za počitek, slišiš pa hlastenje listja, čofotanje rib, bežanje rac, zato imaš vendar občutek, da nisi sam. Morda nas ni veliko, ki tako ljubimo bližino vode, da se ji pač ne moremo upreti ...

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.