Celje zabukovica 8 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribniki v Zabukovici

Kje jih najdete: v gozdovih kraja Zabukovica južno od Žalca

Velikost: neznano

Globina: neznano

Trije ribniki v gozdu so vsak zgodba zase. Prvega najdeš hitro, saj ga vidiš z makadamske poti. Spustiš se po klancu navzdol in se približaš osamljenemu ribniku, obdanem z bičji in gozdom. Zaraščeno drevje odkimava ob misli, da ga obkrožiš.

Za drugi ribnik se je treba bolj potruditi. Na neoznačeni gozdni poti hodiš skoraj izgubljeno in iščeš vodo. Dež je gozdna tla razmočil, toda hitro pozabiš na dejstvo, da boš čisto blaten. Trenutek, ko med grmovjem najdeš sramežljivo stoječo vodo, je predragocen, da bi razmišljal o teko nepomembnih stvareh. Ribnik je sprva komaj viden, potem pa se le odpre krasen pogled na vodo.

Tretji ribnik je največji, do njega pa dostopaš z več strani. Jaz sem kot običajno ubrala težjo pot od drugega ribnika naprej po gozdu do tretjega. Mali zalivček je bil poln jesenske svežine in raznoraznih nepoznanih gob. Nekaj posnetkov sem naredila s stare majajoče klopce in se nato odpravila še z druge strani. Nazaj po gozdu mimo drugega in prvega ribnika in po cesti naprej proti največjemu.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.