Ribnik prebold 9 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik Prebold

Kje ga najdete: južno od Prebolda

Velikost: 0,6 ha

Globina: 3,8 m

Ribnik Prebold se mi bo v spomin zapisal s posebno zgodbo. Zgodbo o naravi.


Ko sem se mu približala, sem najprej pogumno s kolesom v rokah prestopila manjši jarek. Po poti naprej me je očarala vrba, ki z vejami žalujkami ustvarja naravno zaveso ob bregu jezera. Igrivo sem nekajkrat odskakljala sem in tja ter prepustila listom na vejah, da me pobožajo po obrazu.

Voda je krasno svetlo smaragdne barve. Ob poti na drugo stran ribnika je zapuščena hiša, ki usmeri na blatno potko. Brneča voda v umetnem zazidanem slapu doda dramatičnost trenutku. Kolo sem parkirala ter se peš odpravila naprej. Na poti sem občudovala jesensko obarvano listje, pazila, da ne pohodim gob in srečala močerada. Ustavila sem se in ga opazovala, kako se plazi po tleh, da se mi umakne. Od daleč sem se čudila lepoti vrb žalujk in jih skušala ujeti v neskončnost. Kakšna krasna energija, ko prisluhneš naravi, se ustaviš in znaš videti. Za vedno bo moj ta ribnik, kot bo moja nežna vrba žalujka.


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.