Bobovski ribnik cukova jama 9 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Bobovški ribniki

Kje najdete 3 ribnike: vzhodno od kraja Mlaka pri Kranju v vasi Bobovek

Velikost: 4,5 ha

Globina: 13 m

Trije ljubki Bobovški ribniki imajo res zanimiva imena: Čukova jama, Krokodilnica in Ledvička. Res je super, da ljudje ne poimenujejo ribnikov samo Veliki ribnik, Srednji ribnik ali kaj podobno neumetelnega. Vsak je po svoje prikupen in vsak nosi svojo zgodbo.

Najbolj priljubljena med obiskovalci je Čukova jama. Drugi po velikosti je tudi res najlepši. Zanj je značilen čudovit lesen pomol, po katerem moraš stopati previdno, ker kar po pravilu sem pa tja manjka lesena deska. Videti je kot zobje ostarelega. Je edini izmed vseh treh, na katerem je dovoljen ribolov, primeren pa je tudi za kopanje. Kar nekaj obiskovalcev je bilo tam, ki so se nastavljali soncu in sladkem brezdelju.

Čisto zraven njega leži ribnik Krokodilnica ali Krokodilje jezero. Ne, v njem ni krokodilov, ki bi strašili nič hudega sluteč kolesarke.  Odpira se prelep pogled na gore in mirnost okolice. Prav slišiš tišino in umirjenost.

Najmanjši med njimi je Ledvička, ki je ime dobila seveda po svoji obliki. Majčkena stoječa vodica očara z mini leseno klopco in zanimivim drevesom, ki daje svoj pečat vsaki fotografiji. Ko sem ga lovila v objektiv, so mimo prijezdili trije domačini na konjih, ki so me za trenutek popeljali v par sto let nazaj. Res enkratno!

Na območju Bobovških prikupnežev je bil tukaj nekdaj zamočvirjen travnik s posameznimi drevesi, na tem območju pa so našli tudi ostanke mamuta in ledenodobnih rib. Jezerca so zaradi svojih mnogih posebnosti zaščitena in razglašena za naravno znamenitost. Prav je tako!

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.