Izvir ribnice 4 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Izvir reke Ribnice 1

Kje ga najdete: v bližini kraja Zadolje

Velikost: neznano

Globina: neznano


Izvir Ribnice je eno izmed najbolj zanimivih jezerc. Tukaj sem začutila prav posebno energijo, ki me je močno privlačila in speljala naravnost … v zelo mrzlo vodo v potoku.

Najprej sem fotografirala skrivnostni zajezen izvir, okoli katerega sem previdno stopala po kamnitem zidu. V objektiv sem lovila zanimivo drevo sredi vode in se čudila meglicam nad potokom. Nato sem se prepustila sili, ki mi je sporočala, naj stopim v vodo … Bila je ledenomrzla! Fotografirala sem neverjetno naravo in nazadnje spoznala, zakaj sem morala stopiti notri. Pod lesenim mostom sem našla lepoto, ki je bila do sedaj še neodkrita ... Vsaj tako se mi zdi. Lep pogled nad vodo, pozabljene pajčevine in viseče trave skupaj ustvarjajo svojstven svet. Tak zame. Poseben. Odmaknjen.

Nekoč je tu stala žaga ali mlin. Jeseni in spomladi, ko je veliko padavin, je zaradi zadrževalnika v Prigorici to področje skupaj z ribnikom Glinokop čisto pod vodo. Nastane eno ogromno jezero, ki ga zares moram videti!


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.