Strahomerski ribnik 7 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Strahomerski ribnik

Kje ga najdete: južno od obcestnega naselja Strahomer na južnem robu Ljubljanskega barja

Površina: 2 ha
Globina: 1,6 m

To je ribnik, ki ga ne bi v sanjah našla kar tako, če ne bi bil na seznamu vseh slovenskih stoječih voda. Ko prideš k ribniku, se ti zdi, da si prišel na konec sveta, ali pa vsaj na konec širšega obrobja Ljubljane.

Ko sem po labirintih makadamskih poti našla prikupen ribnik, me je daleč od tišine pričakalo skoraj polno parkirišče avtomobilov ribičev in nekaj njihovih družin. Ustavila sem se, naredila nekaj fotografij, potem pa odkolesarila mimo ribičev, čakajočih, da se na vabo ujamejo krapi, amurji ali druge vrste rib. Se mi zdi, da so me nejeverno gledali, kakor češ da še noben kolesar ni zašel tod. Vprašala sem jih, če grem lahko okoli jezera, in so dejali, da je na drugi strani nekakšen most iz hlodov, ki pa ni čisto varen. Odločena, da grem poskusit, sem šla ob kolesu prijazno mimo vseh ribičev in našla ta "most". Z lahkoto sem ga prečkala in si prislužila čudovito miren kotiček s klopco in krasnim pogledom na refleksijo dreves. Okrog in okrgo pa res nisem šla, saj nisem želela pustiti kolesa samega. Morda bi šlo s škornji, ampak res ni videti, da se da kar tako okoli in okoli.

V njem živijo že zelo redki potočni raki, sicer je pa menda znan po tem, da v njem živijo zdrave ribe in je zato priljubljen tudi med diplomati. Zanimivo!


Kje se nahaja

Oglejte si še ostala jezera

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.