Rnomelj prilozje 2 ribnik 4 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribnik Cerkvišče

Kje ga najdete: v gozdu v bližini kraja Cerkvišče

Velikost: neznano

Globina: neznano

To je malo skrito jezero, za katerega se moraš potruditi, da ga najdeš. Na moji belokranjski turi je bilo najtežje dostopno, saj sem do njega morala s kolesom riniti po žitnih polji, ki so segala skoraj preko mene.

Galerija

 

Ko sem sredi vročega dne prišla v vas Cerkvišče, pred hišami ni bilo nobenega. Nekajkrat sem prevozila celo vas, da bi našla nekoga, ki bi me usmeril proti vodi. Dvakrat sem imela nesrečo s starješima gospodoma, ki ali nista vedela, ali pa sta mi dala preslaba navodila. Končno sem naletela na nekoga, ki me je skozi satelitskimi posnetki na googlovih zemljevidih natančno usmeril do vode.

Pogumno sem se podala na pot preko njiv in polj, skozi mračno gozdno pot do vode, okoli katere je mrgolelo komarjev. Prav na hitro sem naredila nekaj fotografij prav nič lepe rjave vode, opletala z rokama, da sem se znebila komarjev in se odpravila nazaj po drugi poti. Najprej lepa gozdna pot, ki pa je postajala vse ožja in njivska stezica, nad katero je nejevoljno letal orel, ki mi ni izrekal pretirane dobrodošlice. :D Ah ta moja domišljija, zaradi katere sem se premislila najti drugo pot in šla lepo v isto smer nazaj. Tokrat sem seveda našla lepo potko, ki se elegantno ogne vsem poljem … :D


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.