Vodemla moji hribi moja jezera mancakorelc 5 sl
 
 
Manca korelc mj 3 manjsa 1 sl
 
 

Seznam vrhov, ki sem jih doživela nad jezeri.

Moji hribi je zbirka hribov in gora, od koder lahko občudujemo razgled na Moja jezera.

 
 
 

Vodemla

Čudovit razgled na Šaleška jezera.

Vodemla: 780 m

Čas hoje: 45 minut

Na vrhu Skalnega hriba se ne vidi na jezera, na poti je razgledna toka Vodemla, od koder se prekrasno vidi na Šaleška jezera. 

Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Žalec, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Velenja. V glavnem krožišču (2. krožišče) v Velenju, pod skakalnico, nadaljujemo naravnost (2. izvoz) v smeri Šoštanj - Mozirje. Nato v semaforiziranem križišču zavijemo desno. Vozimo naravnost, preko železniške proge, po klancu navzgor do naslednjega krožišča. Izberemo 3. izvoz v smeri mestnega stadiona. Sledi naslednje krožišče, v katerem izberemo 1. izvoz v smeri Škale - Graška gora. Peljemo se mimo stadiona in mimo Škalskega jezera do kraja Škale. Sledi križišče, v katerem zavijemo desno proti Cirkovcam. Peljemo se skozi kraj Hrastovec do table, ki označuje konec kraja.
Parkiramo tukaj ali višje ob cesti na primernem mestu.

Opis poti:
Od table, ki označuje konec kraja Hrastovec, gremo po cesti navzgor. Po manj kot 100 m smo pozorni na jašek, desno ob cesti. Tukaj zapustimo cesto in stopimo na travnik. Približno 100 m hodimo po obronku gozda, nato pa zavijemo levo na pot v gozd.

Kmalu prečimo gozdno vlako in nadaljujemo po grebenu. Od tukaj naprej sledimo rumenim oznakam. Ponovno prečimo gozdno vlako. Pot vodi sedaj po širokem grebenu strmo v klanec.

Ko pridemo do poseke, se nam odpre lep pogled na celotno Šaleško dolino s hribi v ozadju. Vidno je posavsko hribovje (od Gozdnika do Čemšeniške planine), Gora Oljka, Golte, Smrekovec, Raduha in Peca. Malo naprej se pot po grebenu konča in priključi na gozdno vlako. Sledimo ji mimo krmišča in daljnovoda do mesta, kjer nas oznaka za Skalni vrh usmeri levo. Sledimo oznakam. Po približno 5 minutah prispemo na vrh.

 

Vir: hribi.net

 

Galerija

 

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.