Galetovec moji hribi moja jezera manca korelc 4 sl
 
 
Manca korelc mj 3 manjsa 1 sl
 
 

Seznam vrhov, ki sem jih doživela nad jezeri.

Moji hribi je zbirka hribov in gora, od koder lahko občudujemo razgled na Moja jezera.

 
 
 

Galetovec

08.01.2024

Čudovit razgled na Blejsko jezero. 

Čas hoje: 50 minut

Dostop do izhodišča:
Z Bleda ali Jesenic se zapeljemo na Pokljuko, nato pa, ko smo že na planoti zavijemo levo v smeri Bohinja. V nadaljevanju se peljemo po cesti proti Gorjušam, med oznakama ceste 3,5 in 4 km, pa zavijemo levo, na gozdno cesto v smeri Belske planine. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Belske planine. Cesta, po kateri hodimo se zložno vzpenja skozi smrekov gozd, ko pa se gozd prične redčiti, prispemo na obrobje Belske planine (tu boste videli tudi 2 mlaki). Tu prispemo na manjše križišče, mi pa nadaljujemo po rahlo levi cesti, ki nas pripelje v osrčje planine, kjer stoji več lesenih koč.

Na drugi strani planine se vrnemo na rahlo desno cesto, po njej pa nadaljujemo po manjši dolinici do nekaj minut oddaljenega označenega razpotja.
Z razpotja nadaljujemo desno v smeri Galetovca in Bohinjske Bele (naravnost Turn in Bohinjska Bela).

Pot naprej nas vodi po prijetnem kolovozu, katerega po nekaj minutah zapustimo, saj nas oznake za Galetovec usmerijo levo, na sprva slabše opazno stezico, ki se spusti ob robu gozda do manjše dolinice, kjer preide v gozd. Skozi gozd sledimo markacijam in gozdni poti, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na razgleden vrh.

Vir: hribi.net

Galerija

 

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.