Slapovi sopotnice moja jezera moji slapovi manca korelc 1 sl
 
 
Dsc 0343 pano mini 1 sl
 
 

Slapovi so zame energični vodni bratje jezer.

Imajo posebno energijo, zato se na svoji poti med jezeri pogosto ustavim, da doživim tudi slap. Vse pogosteje pa grem na izlet prav zaradi slapov. Moji slapovi so manj znani slapovi in tudi tisti, ki jih zagotovo poznate. Zbirko bom dopolnjevala, na seznamu imam že sedaj kar nekaj slapov, ki jih še moram obiskati.

 
 
 

Slapovi Sopotnice

Lokacija: Gabrje
Koordinate: 46.202419847450706, 13.703011405408358

Dostop: na cesti med Tolminom in Kobaridom se ustavite v naselju Gabrje. Pri kapelici na začetku vasi v smeri proti Kobaridu boste videli veliko rjavo tablo, ki nakezuje pot proti slapovom Sopotnice. Pri Kofovem mlinu se usmerimo desno navkreber in sledimo tablam za Grofovo vodo.

Slapovi Sopotnice je skupina 16 slapov potoka Sopotnica v vasi Gabrje. Ob mojem obisku v avgustu skoraj ni bilo nič vode. Zamudila sem jo le za kakšna 2 tedna, me je podučil domačin. Slapovi padajo v kaskadah, v gozdu pa sledite tablam za Grofovo vodo.

Grofova voda sodi po ljudskem izročilu med zdravilne vode. Po radiestezijskih meritvah njena zdravilna moč sodi v sam svetovni vrh. Je čista, sveža, bogata z rudninami in energijsko pozitivno učinkuje na celotno telo. Izvira iz globin, priteka iz skale in nikoli ne presahne, tudi v najbolj sušnih obdobjih ne. Ustno izročilo pravi, da so to vodo nosili tolminskemu grofu na grad na Kozlovem robu. Verjel je, da bo s pitjem te vode ostal vedno mlad.

Nedaleč od izvira Grofove vode stoji debelo in vitalno drevo, gorski brest (Ulmus glabra). Premer debla znaša 81 cm, izjemna pa je višina bresta, in sicer kar 39 m. Voda iz izvira teče prav pod drevesom in ga bogati z energijo. Brest s svojo pozitivno energijo močno deluje na vseh sedem čaker.

Galerija

 

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.