DO SEDAJ OBISKALA ŽE

990

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

  

 
 
 
 
 
 
 
 

Podravska

Podravska
 
Razvrsti po:
 
 • Ribnik v kraju Orešje

  46.43040 15.85226 15

  Kje ga najdete: v naselju Orešje pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Ko sem s kolesom prišla do tega ribnika, sem bila postavljena pred izziv. Veš, da je voda čisto blizu, a s ceste vidiš prepad, obkrožen z zaraščenim grmovjem in drevjem ...

  Preberi več »
   
 • Ribnik v kraju Štuki

  46.43976 15.86068 14

  Kje ga najdete: v naselju Štuki pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Na Ptujskem je kar veliko ribnikov na zasebnih parcelah. :D Tukaj sem se vrtela med travo, sadovnjaki in velikim zgradbami, ko sem ga komaj našla, celega pokritega z bičevjem.

  Preberi več »
   
 • Knezov ribnik

  46.44996 15.86778 14

  Kje ga najdete: v naselju Mestni vrh pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Knezov ribnik je znan kot prostor za organizacijo porok in tudi ob mojem obisku so se pripravljali na praznovanje v belem. Nisem si mogla kaj, da ne bi naredila enega kroga okoli malega ribnika in se naredila malo neumno, ko sem se s kolesom peljala mimo urejenih miz. :D

  Preberi več »
   
 • Žabjaški ribnik

  46.43729 15.89442 13

  Kje ga najdete: zahodno v naselju Žabjak pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik, ujet med teniškimi igrišči in stanovanjskim naseljem, je pravzaprav prav prikupen, čeprav ni videti, da bi imel kakšno posebno vlogo. Na sredini vode štrli velika veja, ki služi kot plaža račkam domačinkam, ki v gosjem (no, račjem redu) mirno sedijo na veji in se prepuščajo soncu.

  Preberi več »
   
 • Žabjaško jezero

  46.43461 15.89741 14

  Kje ga najdete: vzhodno v naselju Žabjak pri Ptuju

  Velikost: 0,5 ha

  Globina: 4 m


  Jezerce, ujeto v gozd in obkroženo z neprehodno goščavo, je posipano s prikupnim zelenjem. Pot do njega vodi mimo lepega potoka Rogoznica, ki se ponekod prav prisrčno vije med gozdnimi potmi. Okoli ribnika je mnogo komarjev, ki znajo odločno braniti svoj teritorij in odganjati nezaželene goste.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Novi vasi pri Ptuju

  46.44891 15.88880 14

  Kje ga najdete: v okolici Nove vasi pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Takšni ribniki so še posebej zabavni. Vidiš vodo na zemljevidu in se pogumno zapodiš s kolesom po njivah. Ko te ustavi gosta trava in drevesa, prikleneš kolo ob drevo, vzdihneš in skoraj po vseh štirih najdeš pot do … ograje.

  Preberi več »
   
 • Janežovski ribniki

  46.46852 15.87543 13

  Kje jih najdete: južno od kraja Janežovski Vrh pri Ptuju

  Velikost: 4,5 ha

  Globina: 6 m

  Pot do teh ribnikov je posejana z žitnimi polji. Ko zapelješ na njive, da najdeš pot do vode, se te dotakne spet skrivnostnost visokih trav, nerazložljivega opečnatega dimnika sredi polj in zapuščene hiše.

  Preberi več »
   
 • Ribnik ob cesti

  46.47259 15.87723 13

  Kje ga najdete: ob cesti blizu kraja Janežovski Vrh pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Majhen ribnik, verjetno umetno ustvarjen za lepši videz posesti ob zasebni hiši. Saj se ne spodobi ustaviti takole pri nekomu doma, ampak pišuka, nisem se mogla upreti. :D Prav na hitro sem naredila nekaj slik in se poskušala delati, da ne vidim nobenega na oknu v hiši. :) Ob ribniku je napol potopljen čoln, ki je videti, kot bi ga s fračo vrgel v vodo.  Preberi več »
   
 • Kicarski ribnik

  46.46621 15.90324 13

  Kje ga najdete: v kraju Kicar pri Ptuju

  Velikost: 1 ha

  Globina: 3,6 m


  Kicarski ribnik, sicer urejen kot piknik z imenom Starkl, je ujet med čudovitimi potmi med gozdovi okrog Ptuja. Videti je sicer precej zanemarjeno in tudi rjava voda mu ne dela nobene umetniške usluge. Ob njem je peščeno teniško igrišče, ki ga že dolg časa ni nihče očistil trave.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Spodnjem Velovleku

  46.46490 15.91173 14

  Kje ga najdete: v vasi Spodnji Velovlek severnovzhodno od Ptuja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik sem našla po naključju ob čudoviti asfaltni cesti sredi gozda. Ob ribniku je mirno, po njem je drsel osamljen labod nad ribnikom pa se je splašila štorklja. Voda je sicer nefotogenično rjave barve, ki jo, kot mnogokrat na Ptujskem, porašča trava.

  Preberi več »
   
 • Podvinška ribnika

  46.44441 15.92924 12

  Kje ju najdete: severno od naselja Podvinci pri Ptuju

  Velikost: 14,3 ha

  Globina: 1,3 m


   

  Nahajata se v naravnem rezervatu Ribniki Podvinci, ki ima prav posebej vonj, tak, čuden. Prvi, manjši, se nahaja kakšen meter nad cesto, zato moraš do njega čez majhen mostiček preko tisočerih paglavcev. :D Voda ni posebno lepa, po njej plavajo neznani plavajoči rastlinski predmeti. :D

  Preberi več »
   
 • Rogozniško jezero

  46.43122 15.89473 14

  Kje ga najdete: SV od primestnega naselje Rogoznica pri Ptuju

  Velikost: 2,8 ha

  Globina: 3 m

  Rogozniško jezero se nahaja tik ob cesti, zato ga ni težko zgrešiti. Najprej se skoraj zaletiš v tablo, ki prepoveduje kopanje, potem pa še v skupino mladih ribičev. Seveda so me nerodno pozdravili z “Dober dan!”, ampak naj jim bo, res sem verjetno ena redkih kolesark, ki naredi hiter krog okoli jezera, naredi nekaj fotografij in odvihra naprej. :) Jezero je videti priljubljeno pri lokalnih ribičih.

  Preberi več »
   
 
Prvi7891011ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

  

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.