DO SEDAJ OBISKALA ŽE

902

JEZER

 
 
 

Socialna omrežja v glavi modra

  

 
 
 
 
 
 
 
 

Podravska

Podravska
 
Razvrsti po:
 
 • Ribnik ob cesti

  46.47259 15.87723 13

  Kje ga najdete: ob cesti blizu kraja Janežovski Vrh pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Majhen ribnik, verjetno umetno ustvarjen za lepši videz posesti ob zasebni hiši. Saj se ne spodobi ustaviti takole pri nekomu doma, ampak pišuka, nisem se mogla upreti. :D Prav na hitro sem naredila nekaj slik in se poskušala delati, da ne vidim nobenega na oknu v hiši. :) Ob ribniku je napol potopljen čoln, ki je videti, kot bi ga s fračo vrgel v vodo.  Preberi več »
   
 • Kicarski ribnik

  46.46621 15.90324 13

  Kje ga najdete: v kraju Kicar pri Ptuju

  Velikost: 1 ha

  Globina: 3,6 m


  Kicarski ribnik, sicer urejen kot piknik z imenom Starkl, je ujet med čudovitimi potmi med gozdovi okrog Ptuja. Videti je sicer precej zanemarjeno in tudi rjava voda mu ne dela nobene umetniške usluge. Ob njem je peščeno teniško igrišče, ki ga že dolg časa ni nihče očistil trave.

  Preberi več »
   
 • Ribnik v Spodnjem Velovleku

  46.46490 15.91173 14

  Kje ga najdete: v vasi Spodnji Velovlek severnovzhodno od Ptuja

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Ribnik sem našla po naključju ob čudoviti asfaltni cesti sredi gozda. Ob ribniku je mirno, po njem je drsel osamljen labod nad ribnikom pa se je splašila štorklja. Voda je sicer nefotogenično rjave barve, ki jo, kot mnogokrat na Ptujskem, porašča trava.

  Preberi več »
   
 • Podvinška ribnika

  46.44441 15.92924 12

  Kje ju najdete: severno od naselja Podvinci pri Ptuju

  Velikost: 14,3 ha

  Globina: 1,3 m


   

  Nahajata se v naravnem rezervatu Ribniki Podvinci, ki ima prav posebej vonj, tak, čuden. Prvi, manjši, se nahaja kakšen meter nad cesto, zato moraš do njega čez majhen mostiček preko tisočerih paglavcev. :D Voda ni posebno lepa, po njej plavajo neznani plavajoči rastlinski predmeti. :D

  Preberi več »
   
 • Rogozniško jezero

  46.43122 15.89473 14

  Kje ga najdete: SV od primestnega naselje Rogoznica pri Ptuju

  Velikost: 2,8 ha

  Globina: 3 m

  Rogozniško jezero se nahaja tik ob cesti, zato ga ni težko zgrešiti. Najprej se skoraj zaletiš v tablo, ki prepoveduje kopanje, potem pa še v skupino mladih ribičev. Seveda so me nerodno pozdravili z “Dober dan!”, ampak naj jim bo, res sem verjetno ena redkih kolesark, ki naredi hiter krog okoli jezera, naredi nekaj fotografij in odvihra naprej. :) Jezero je videti priljubljeno pri lokalnih ribičih.

  Preberi več »
   
 • Ptujski ribnik

  46.42903 15.87702 14

  Kje ga najdete: v Ljudskem vrtu v Ptuju

  Velikost: 34 arov

  Globina: 1,5 m

  Lahko bi mu rekli pravi mestni ribnik. Nahaja se v Ljudskem vrtu sredi mesta Ptuj, okoli in okoli je prepreden s klopcami, na katerih posedajo domačini s knjigo v roki. V bližini se na otroškem igrišču zbirajo mlade mamice z otroci, želve in švigajoče račke po ribniku pa opazujejo tudi drugi sprehajalci. Prikupen ribnik, ki ponuja mirno vzdušje med letanjem po opravkih.


  Preberi več »
   
 • Turniški ribnik

  46.40433 15.87947 16

  Kje ga najdete: južno od Ptujskega jezera

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Tukaj, ob tem ribniku, doživiš mogočne plaz zelene barve. Z vseh strani te narava bombardira z zelenimi listi, zelenim podrastjem, zeleno vodo … Se obrneš na drugo stran, te objamejo polja zelenega rastja koruze … V oddaljenosti vidiš Ptujski grad, ki ustvari pravljično podobo okolice ribnika. Res je, kot pravijo … Zelena barva pomirja. Zelo.


  Preberi več »
   
 • Ribnik v Orešju

  46.44177 15.83409 15

  Kje ga najdete: na koncu naselja Orešje pri Ptuju

  Velikost: neznano

  Globina: neznano

  Prijetna ribnika, rezervirana za lastnike vikenda poleg. :) Skrivata se za živo mejo, eden je pokrit v bičevje, med katerimi se sramežljivo kažejo lepi beli lokvanji, drugi pa je manj sramežljiv in ponosno razkazuje svojo rjavo vodo, v kateri je našla svoj dom množica malih ribic.  Preberi več »
   
 • Ptujsko jezero

  46.39792 15.90161 12

  Kje ga najdete: vzhodno od mesta Ptuj

  Velikost: 364 ha

  Globina: 12 m

  Dolžina: 7,3 km

  Širina: v najširšem delu 1,2 km


  O Ptujskem jezeru mi je na kratko pripovedovala Irena iz radia Maribor pred intervjujem. Menda mu domačini pravijo tudi Ptujsko morje in da je znano po bogati zbirki tam živečih ptic.

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri Ptujskem jezeru II

  46.40875 15.89224 14

  Kje ga najdete: ob Ptujskem jezeru

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Mali, ozki in podolgovati ribnik se nahaja nekaj metrov od Ptujskega jezera in ob tamkajšnjem kinološkem društvu. Prijetno zelen, pokapljan z lokvanji in bičevjem. Tam so doma tudi žabe, ki me glasno pozdravijo vedno in povsod. Hm, ne vem točno, ali me želijo spoditi ali izreči dobrodošlico. :)

  Preberi več »
   
 • Ribnik pri Ptujskem jezeru

  46.39627 15.91875 14

  Kje ga najdete: v Zabovcih ob Ptujskem jezeru

  Velikost: neznano

  Globina: neznano


  Preberi več »
   
 • Šturmovsko jezero

  46.38531 15.92778 14

  Kje ga najdete: v krajinskem parku Šturmovec ob Ptujskem jezeru

  Velikost: 3 ha

  Globina: 2 m


  Takšna jezera, kot je Šturmovsko jezero, so mi pa zares všeč. Da najdeš pot do njega, se moraš strogo držati malih poti na zemljevidu.

  Preberi več »
   
 
Prvi56789ZadnjiVsi
 
 

Kje sem bila nazadnje?

 

Manca Korelc

Pokliči me:

041 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

  

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
  1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.