Koroska smrekovec crno jezero jezera slovenije moja jezera manca korelc 0 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Črno jezero ali Končnikova mlakuža

Kje ga najdete: v Smrekovcu
Velikost: neznano
Globina: neznano

Črno jezero ali Končnikova mlakuža leži na poti med Smrekovcem proti Komnu. Je najbolj zakotno jezero, kar sem jih videla! Do njega vodi neskončen klanec iz Črne na Koroškem ter prepletene makadamske poti, ki jim ni videti konca. Vmes zmanjka signala, tako da se ti zdi, da se potikaš sredi ničesar in da iščeš skrit zaklad.

Jezero ni označeno, slediti je treba oranžnim oznakam za K24. Kolo sem parkirala ob drevo po 26 kilometrih klanca, nato pa še 20 minut hoda po lepem gozdu. Ko sem končno prišla do jezera, sem bila že res utrujena. Ampak je vredno vsakega zavoja! Res je črno, obkroženo z velikimi skalami in pokončnimi smrekami. Izjemno doživetje.

Še nekaj o Smrekovcu: Smrekovec je 15 kilometrov dolgo pogorje v predalpskem svetu. Leži na stičišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline. Je hkrati najvišji vrh tega pogoja, ki je v Sloveniji edino vulkanskega izvora.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.