Ribniki pri stari opekarni vrhnika 11 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Ribniki pri stari opekarni

Kje jih najdete: ob Ljubljanici na Vrhniki

Velikost: 2,4 ha

Globina: 3 m

K tem ribnikom sem se s kolesom odpravila že lani, toda prišla sem z napačne strani, zato nisem prišla bliže. Tokrat sem šla pravilno s smeri Verda, po cesti tik ob avtocesti in jih sredi sončne tople nedelje zagledala. Bila je ljubezen na prvi vodni pogled ...Prevzeta sem bila zaradi nežne modre vode, ki se ujema s pomladno zeleno v čisti popolnosti. Sonce je dodalo še svojo toplino, ki me je začarala. Okoli ribnikov je speljana pot, po kateri se lahko odpraviš peš, s kolesom ali v ritmu rekreativnega teka.

Ob poti srečaš skupino labodov, ki pride radovedno pogledat, če bo v vodo padel kakšen košček kruha. Taista jata elegantnih belih gospodov kar hitro odpluje stran od obale in skoraj jim lahko berem misli: “Kaj sploh prideš blizu, če nimaš nič za jest??”. Vsaj toliko so bili strpni, da sem naredila nekaj lepih fotografij labodjega ganga. Ko se odpraviš naprej med ribnike, srečaš ribiče, ki lovijo krape, ščuke in še kaj. Vse, kot je povzel eden od ribičev. :P Ko se voziš naprej, prevzet od čudovitih pogledov na ribnike, malo pazi, ker lahko srečaš mini kačico. In ful glasnih žab. :D

Po poteh sicer nisi sam … veliko je sprehajalcev, tako da ne morem reči, da so ribniki ravno skriti pred množicami. Očitno so priljubljeni, toda to ne zabriše njihove očarljivosti. Breg ribnikov je poln zapuščenih barvitih čolnov, ki dajejo svoj pečat bregovom.

Ti ribniki imajo zame neverjetno in nerazložljivo moč. Kar ustavila sem se, opazovala barve, poslušala zvoke narave … Ja, priznam, ob vodi postanem romantik, pravi poet!


 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.