Sostanjsko ali druzmirsko jezero moja jezera manca korelc 3 sl
 
 
Dsc 1688 pano manjsa 1 sl
 
 
 
 
 

Šoštanjsko ali Družmirsko jezero

Kje ga najdete: vzhodno od Šoštanja

Velikost: 72 ha

Globina: 85,5 m

Šoštanjsko ali Družmirsko jezero se nahaja v kraju Šoštanj, ki je znano po zloglasni Termoelektrarni Šoštanj. In ravno bloki TEŠ-a dajejo jezeru značilen videz, na prvi pogled zelo industrijski, a naslednji trenutek prav posebno karizmatičen.


Ko se obrneš stran od visokih zgradb, je panorama prav lepa. Globina jezera sicer ne presega globine 5 m, sta na dnu dve kotanji, od katerih je ena globoka kar 87 m, s čimer velja to jezero za najgloblje v Sloveniji, če ne štejemo globine sifona Divjega jezera. Ob malem lokalu z ležalniki na travi je prav prijetno posedeti, opazovanje jezera z vseh strani pa posebno doživetje.

 
 
 

Kupi knjigo The Slovenia Lakes

 

Manca Korelc

Pokliči me:

+386 41 344 309

Ali mi piši:

manca@mojajezera.si

Sledi mi na poti okoli jezer:

 

 
 
 

Zaupaj mi svoj e-mail, da ti občasno pošljem dobre zgodbe z jezer.

 
    1. Manca Korelc s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.